Новий альбом Vakula – «Вне Времени» (2020) – виходить на лейблі Mnogo Vody.

Сингл «Пастка» записали разом із JAMALA, «Давай Попробуем» – з Іваном Дорном, «Эго» та «Взрослей» записували з Андрієм Sunsay Запорожцем, а вокальну партію у Walkie Talkie виконує MONATIK. До запису «G-funk альбому» від Vakula долучили також DenDaFunk, MC Fame, J Scope, OCRAN, mama13.

13 треків «Вне Времени» вже можна знайти на стримінгових платформах.

Портрет на обкладинці «Вне Времени» (2020) намалювала Маша Шульц

Після попереднього релізу – «Per Aspera Ad Astra» (2019) – Vakula опинився в центрі скандалу: на обкладинці альбому зображені Nina Kraviz, Nastia, Peggy Gou та The Black Madonna, які керують космічним кораблем у формі фалоса. Артиста звинуватили в сексизмі – Vakula втратив можливість гастролювати.

Ми запитали: як минув рік без виступів, чи змінилася позиція самого артиста за цей час, як сприймати новий реліз.

«Переживав насправді чудово – медитував, займався дихальними практиками й навіть власним городом. Стало зрозуміло, що таке справжнє життя, а що – підробка. Я навіть радію, що більше не змушений бути частиною цього фейкового світу.

Загалом уся ця історія дуже добре показала обличчя західних промоутерів і слухачів електронної музики. Це раніше андеграундна культура мала певний образ та інтелект, однак сьогодні я вже не помічаю різниці між масмаркетом, попмузикою й андеграундом – цю межу давно стерли.

Звісно, завжди є місце для глибокого андеграунду, де автори нічого не заробляють, просто створюють музику для себе – власне, і я частково опинився у схожій ситуації. Тож мені не хотілося б, щоб альбом Vakula & Friends сприймали як спробу повернути популярність й увірватися в інфополе. Я просто створював музику, яка сподобалася іншим артистам, і вони захотіли заспівати під неї. Ця робота – чистий фан».

Більше про переїзд Конотопа, реліз «Per Aspera Ad Astra» та музичну індустрію дивіться у інтерв’ю «Много Воды»

На питання, чи Vakula став обережнішим у мистецьких висловлюваннях після пережитого скандалу, артист відповідає:

«Моя позиція в цій ситуації залишається незмінною. Я й досі вважаю, що проблема роздута й надумана, а фемспільнота вирішила використати цю історію на свою користь. Жінок, зображених на обкладинці, я знаю особисто, мій жест був адресований виключно цим персоналіям. Для мене це не музиканти й, тим паче, не талановиті артисти. Це просто люди, що використовують музику у своїх корисливих й егоцентричних цілях – щоб заробити грошей і прославити своє ім’я».