Фонд «Ізоляція» оголосив, що повертається на Донбас. Там проєкт починав свою діяльність до війни. У 2014 році локацію фонду в Донецьку захопили бойовики.

Новим місцем розташування «Ізоляції» стане місто Соледар на Донеччині –повідомляє hromadske.

«Наше повернення на Схід є логічним продовженням постійного руху й змін, які завжди наповнювали життя «Ізоляції». У свою нову подорож ми забираємо символи нашого минулого, пов’язаного з донецьким заводом «Ізоляція». Одним з них є зображення оленя, який був створений працівником заводу, щоб прикрасити індустріальний пейзаж донецької промзони», – коментують у фонді.

«Ізоляцію» заснували влітку 2010-го в Донецьку на території колишнього заводу ізоляційних матеріалів. Навіть після захоплення Донецька бойовиками навесні 2014-го в «Ізоляції» продовжували проводити проукраїнські заходи. Та 9 червня територію фонду захопили бойовики і знищили інсталяції та мистецькі об’єкти.

Керівництво фонду вирішило відкрити центр у вигнанні: так у 2014-му в Києві з’явилася «Ізоляція», а згодом і його підорганізація IZONE. У Києві команда запускала проєкти, проводила дослідження й організовувала виставки та резиденції.

9 червня виповнилося 6 років, як фонд працює у вигнанні.

Фонд працює в трьох напрямах: мистецтво, дослідження й проєкти з активізації української креативної спільноти. З часу заснування «Ізоляція» реалізувала понад 50 міжнародних кейсів.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Фото: «Ізоляція»