«Довженко-Центру» виділять 8,6 мільйона гривень. Таке рішення ухвалили у Мінкульті, повідомили в Центрі.

«Приємно здивувала конструктивність, ґрунтовність підходу та оперативність, з якою вирішувалось міністром питання фінансування Центру. Воно погоджене в планованих межах 8,6 мільйона гривень», – розповів директор «Довженко-Центру» Іван Козленко.

За словами Козленка, ця сума «гарантує збереження інституції, але від бюджету розвитку доведеться відмовитись» – це близько 5 мільйонів гривень, які мали отримати від оренди та доходу від подій у Центрі. 


«Довженко-Центр» 28 травня повідомив, що установа у «стані неплатоспроможності». Причиною для заяви в Центрі називали те, що Держкіно подало до Мінфіну занижені показники на фінансування Центру. Фактично «Довженко-Центр» не мав коштів, щоб продовжувати роботу. Голова інституції Іван Козленко подав у відставку, а в самій установі провели обшуки правоохоронці.


 Читайте про те, що сталося у «Довженко-Центрі».


За словами Козленка, обшуки проводили через кримінальну справу за актом ревізії від Державної аудиторської служби України.

Однак, прокуратура Києва каже, що обшуки в «Довженко-Центрі» відбулися через розслідування справи щодо можливої корупції з боку посадовців Центру, а також Міністерства культури й відділення Фонду держмайна в Києві під час розрахунків за оренду. Розслідують можливу крадіжку приблизно 6 мільйонів гривень.

Фото: Аня Шакун для The Village Україна