Британський гурт Radiohead приховав усі свої роботи з YouTube. На сторінці артистів замість традиційної заставки, відеокліпів та архівних живих виступів, які Radiohead публікували під час карантину, лише хештег –#theshowmustbepaused. У Twitter та Facebook гурту – чорне тло.

YouTube сторінка Radiohead зовсім порожня

У такому форматі Radiohead вирішили долучитися до глобального мистецького «блек-ауту». Це страйк на знак солідарності із учасниками протестів, які почались після вбивства поліцейськими афроамериканця Джорджа Флойда у Міннеаполісі (Міннесота).

Світ мусить зупинитися та «продуктивно обговорити дії, які потрібно вчинити для підтримки афроамериканської спільноти», пояснюють організатори акції #TheShowMustBePaused. Вони закликали музичну індустрію зупинитися на весь день – 2 червня.

Маніфест #TheShowMustBePaused

Страйк підтримають MTV, VH1, Comedy Central. А стримінговий сервіс Spotify додасть 8 хвилин 46 секунд тиші до обраних до редакторських плейлистів та подкастів (саме стільки поліцейський Дерек Шовін тиснув коліном на шию загиблого Джорджа Флойда, поки той не задихнувся – ред.), пише The Guardian.

Через страйк Lady Gaga відклала заплановане он-лайн прослуховування свого нового альбому. В Twitter з протестним тегом вже написали Christina Aguilera, Biffy Clyro, Peter Gabriel, Mumford & Sons, Paramore.


46-річного афроамериканця Джорджа Флойда 25 травня затримали за фальшиву 20-доларову купюру. Під час затримання Флойд задихнувся. П'ятьох причетних до інциденту поліцейських звільнили. Дерека Шовіна, який душив загиблого коліном, арештували 29 травня. Йому інкримінують вбивство 3-го ступеня (за законами штату Міннесота, це вбивство скоєне без наміру вбити та «через дії вчинені без поваги до людського життя).

У найбільших містах країни тривають акції Black Lives Matter! з вимогою правосуддя для винуватців смерті Флойда. Тривають сутички з поліцією. У Лос-Анжелесі та Нью-Йорку фіксують погроми магазинів та мародерство. В окремих штатах губренатори вже залучили Національну гвардію для контролю протестувальників.

Обкладинка: кадр з відео на трек No Surprises (1997)