Артпростір Палац культури «Куренівка» від української спільноти Burning Man закривають.

«Творчий експеримент українських бьорнерів зі створення перманентної резиденції завершено. Палац культури «Куренівка», проіснувавши 11 місяців, один з яких на карантині, іде у вічність, у наші спогади», − розповідають в артпросторі.

Додають, що проєкт не був бізнесом, і потрібно було приймати тисячі гостей, щоб щомісяця платити 100 тисяч гривень за оренду приміщення на вулиці Костянтинівській.

«Відновлення звичного життя й економіки не буде означати відродження Палацу культури або його переродження в іншому місці. Цей експеримент завершений, шлях пройдений, і кожен учасник зробив з нього свої висновки й уроки. Це не означає, що ми більше ніколи не зустрінемося й не будемо веселитися разом. Куренівка − це не стіни, це ком’юніті, а це означає, що ми ще не раз з вами обіймемося і потанцюємо до світанку», − пояснюють засновники Палацу культури.

Після карантину учасники спільноти Burning Man повинні оплатити борг за оренду та знайти склад, де зберігатимуть частину речей з вечірок Precompression і Decompression. Також планують провести онлайн-аукціон і продати частину артефактів.

Майстерні «Куренівки» шукають нові приміщення для переїзду, частина переходить в онлайн-формат.


 «Палац культури «Куренівка» відкрили в травні 2019 року в приміщенні колишнього воєнного заводу 1946 року. Тут облаштували місце для радикального самовираження з виставковим простором, майстернею, театрами й баром.

 Протягом 11 місяців у «Куренівці» влаштували вечірки Decompression і Precompression, Burning Hallowen, Boiler Room, техно-рейви та виставки.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

ФОТО: Ксенія Гончарова, Палац Культури «Куренівка»