Фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA через карантин проведуть у режимі онлайн − з 24 квітня по 3 травня.

Docudays UA матиме 45 публічних онлайн-трансляцій на сайті docudays.ua, віртуальний кінотеатр Docu/Space з 50 фільмами та онлайн-події.

«Для нас це рішення сповнене викликів та експериментів: ми будемо першим українським кінофестивалем, який відбудеться онлайн. Відтак долучитися до Docudays UA 2020 зможуть не лише киян(к)и, а й уся Україна», − розповідають організатори фестивалю.

Усі фестивальні кінопокази та онлайн-трансляції будуть безкоштовними. Однак за можливості можна буде сплатити за перегляд будь-яку суму чи зробити благодійний внесок.

«Цей фестиваль – наш акт солідарності зі світовою культурною спільнотою та спосіб підтримати наших глядачів і глядачок під час кризи. Він дозволить перезавантажитися і зберегти зв'язок зі світом за умов глобальної ізоляції», − розповідає програмна директорка Docudays UA Вікторія Лещенко.


 Docudays UA 2020 присвячений темі дорослішання: на фестивалі розглядатимуть права дітей у контексті державної політики. Онлайн-фестиваль збереже всі конкурсні програми – Docu/Світ, Docu/Україна та Docu/Коротко.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: Docudays UA