Кліп на пісню «Bo Togo» з дебютного альбому «Bo Ya Tak Hochu» випустив Zbaraski. На відеороботу надихнув класичний фільм Мартіна Скорсезе «Таксист», розповідає The Village Україна Іван Збараський, який працює під псевдонімом Zbaraski.

Zbaraski – Bo Togo

«Режисер Юрій Футало вийшов на мене, коли почув трек «Bo Togo». Ми обмінювалися думками, я переглядав референси на зразок Tumblr і врешті визначив, що найкраще для кліпу підходить естетика «Таксиста» Скорсезе», – розповідає Zbaraski. Пояснює, що для цього підібрали зелено-жовту гаму першої частини кліпу та червоні тони у фіналі.


Zbaraski


Ми хотіли досягнути ефекту, щоб глядачів і відштовхувала картинка, і щоб вони не могли відірватися від екрана – власне, як із «Таксистом». Чи є це провокацією? Думаю, так, це виклик.

Хотілося б, щоб люди, які ще не бачили «Таксиста», обов’язково переглянули цей фільм.


«Тревіс Бікл [головний герой «Таксиста»] поводиться так, тому що не знає, як діяти інакше. Герой нашого кліпу теж робить те, що він хоче, що він відчуває як природне. Бо того», – каже Zbaraski. Додає: «Паралель, яку ми хотіли показати – це відчуття, коли ти не розумієш, відбувається це насправді чи просто в уяві головного героя».

Під «Таксиста» стилізували й фінальні кадри кліпу, у яких змінюється орієнтація кадру. «Я хотів, аби ми закінчили кліп омажем постеру «Таксиста», на якому Де Ніро стоїть поряд із машиною таксі», – пояснює Zbaraski.

Для зйомок використали вінтажний автомобіль Cadillac 1989 року. Як локації використали площу на вулиці Городоцького та 8-й корпус Львівського політехнічного інституту


 Zbaraski – львівський музикант, який протягом тривалого часу займався продюсуванням, співпрацюючи, зокрема, з VovaZIL ‘Vova.

 У 2019 році Zbaraski випустив дебютний альбом «Bo Ya Tak Hochu», до якого увійшли сингли «Bo Togo» і «Bo Ty».

 The Village Україна виділяв альбом Zbaraski серед десяти найкращих українських альбомів 2019 року. «Я чекав на такого героя в українській музичній індустрії! Йому плювати, чи розумію я його тексти й чи відрізняю куплет від приспіву. Звучить свіжо, випереджаючи всіх у Східній Європі. Zbaraski я з гордістю представлю своїм іноземним друзям, типу навряд чи вони так зроблять», – коментував запис Іван Дорн.

 Також ми обговорювали фільм «Таксист» із кінокритиками – до показу фільму на «Київському тижні критики-2019».

Обкладинка та фото: Zbaraski