Нічні клуби Берліна хочуть отримати культурний статус, як і театри. Так вони планують захистити себе від закриття через зростання міста і збільшення кількості новобудов, , пише The Guardian.

За останні десять років у Німеччині закрили близько 100 клубів, і зараз ще 25 клубів під загрозою. Через цю проблему з’явився термін clubterben − вимирання клубів.

«Клуби за законом розглядаються нарівні з місцями розваг, такими як ігрові зали − це саме ті заклади, яких люди не хочуть бачити у своїх кварталах. Ми хотіли б мати ті ж права, що і концертні зали або оперні театри, що дало б нам зовсім іншу позицію», − розповів Аксель Баллрайх, голова спільноти німецьких клубів Livekomm.

Спільнота власників та прихильників клубів Clubcommis вважають, що клуби є «пульсом міста» і відіграють важливу роль у житті Берліна, адже приносять мільйони євро місцевій економіці.

За їхніми оцінками, у Берлін щорічно приїжджають три мільйони, щоб відвідати його клуби. У 2019 році ці клуби принесли 1,5 мільярди євро в економіку міста.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: Женя Люлько для The Village Україна