Визначили переможця премії «Золотий хрін» 2019 року, яку вручають за найгірший опис сексу в сучасній українській літературі.

Відзнаку отримав Василь Слапчук за книжку «Роман & Роман», що вийшов 2019 року у видавництві «Рідна мова», повідомляє «Читомо».

«... Споглядання її піхви стало для мене вже чимось невимушено-вимушеним, буденно-обов’язковим, експериментально-традиційним…

Вона зуміла втулити свою пілотку в ряд звичних для мого середовища (обстановки кімнати) речей: пейзаж за вікном, вазончик на підвіконні, пляма на шпалерах, книжкові полиці, монітор комп’ютера, Мірина піхва… Тільки, якщо дотримуватися ієрархії, то читати треба у зворотному порядку.

Більше того, Мірі вдалося зробити так, що її розкішниця виступала на передній план і заступала собою всі ці предмети. Можливо, медитувати на жіночий статевий орган не таке вже й марне заняття, якщо не користь, то бодай якесь задоволення воно мало б приносити. Але писати прозу, коли в тебе перед очима завис курсор вологої щілини, реально неможливо. «Ні, — кажу подумки, — народ так довго не витримає».

Василь Слапчук, «Роман & Роман»

Василь Слапчук – український поет, прозаїк, літературний критик. Автор понад сорока книжок, серед яких поетичні збірки, компіляції оповідань, літературної критики, монографії та романи.

Василь Слапчук (справа) у 2019 році / Facebook Слапчука

Лауреаткою премії за 2018 рік стала Люко Дашвар за роман «Ініціація».

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі