The Village Україна збирає події вівторка, 22 жовтня, які варто відвідати.

Прем'єра вистави «Голоси»

Прем’єра документальної вистави, створеної у результаті трьох тижнів роботи «Театральної резиденції для бійців». Вистава – спроба розібратися, що стається з людьми під час війни та дослідити її еволюцію під час та поза війною. «Голоси – точно не героїчна сага про сонечок та страждальців ветеранів. Це пряма мова – нас, звичайних людей, які потрапили в екстремальні умови війни», – розповідають організатори.


Коли

19:00-22:00

Де

вулиця Леоніда Первомайського, 5В

скільки

200 грн


Як мозок створює мистецтво: пошук емоції

Новий цикл лекцій на межі нейробіології та мистецтва. На першій лекції говоритимуть про те, як працюють емоції, чи існують базові емоції та як наш мозок створює симуляцію реальності. Лекторами стануть нейробіолог Сергій Данилов та мистецтвознавиця Ольга Балашова.


Коли

19:30-22:00

Де

вулиця Козацька, 119А

скільки

350 грн


Metamorphoses Lab: Мистецька лабораторія в MetaCulture

У просторі MetaCulture відбудеться художня лабораторія Metamorphoses Lab, у рамках якої 16 діячок мистецтва з Вірменії, Азербайджану, Німеччини, Грузії, Молдови та України говоритимуть про сучасні фемінізми у своїй творчості та в суспільстві.

У перший день лабораторії влаштовують перформанс Варвари Гранкової та Діани Буркот, дискусію про жінок в музичній індустрії та перформанс як феміністичну художню практику за участю культурологині Ганни Циби.


Коли

20:00-23:00

Де

вулиця Нижньоюрківська, 31

Вхід вільний


Параска Плитка-Горицвіт. «Подолання гравітації» у мистецькому арсеналі

Виставка гуцульської художниці та фотографині Параски Плитки-Горицвіт з карпатського села Криворівня. Мисткиня самостійно освоїла фотографування і на тисячах фото зафіксувала життя мешканців і гостей Криворівні: церковні свята, народні обряди, гуцульський побут і карпатські гори. У творчій спадщині Плитки-Горицвіт понад чотири тисячі фотографій, близько 500 книжок, сотні графічних творів, скульптури й витинанки.


Коли

11:00-20:00

Де

вулиця Лаврська, 12

скільки

80 гривень повний, 40 гривень пільговий 337 9356