The Village Україна збирає події четверга, 10 жовтня, які варто відвідати.

Фільм «Ордер на арешт» у супроводі «Вагоновожаті»

У «Довженко-Центрі» відбудеться показ фільму режисера Георгія Тасіна «Ордер» (1926) із живим музичним супроводом гурту «Вагоновожаті». Блокбастер «Ордер на арешт» (1926) зняв Георгій Тасін – автор першого радянського істерна про життя та боротьбу кримських татар «Алім». «Стрічка стала першим феміністичним маніфестом у радянському кіно та показала роль жінки в історичних процесах громадянських війн», – розповіли організатори події. Саундтрек до фільму створили та виконають наживо музиканти гурту «Вагоновожаті».


Коли

21:00

Де

«Довженко-Центр» вулиця Васильківська,1, сцена 6, 6-й поверх

Вхід вільний


Лекція про те, як планувати райони для життя

На лекції розповідатимуть про житлові райони Відня, як приклад соціального житла. На події обговорять роль житла, місцевої економіки та залученості громадян у створення соціально змішаних районів у Відні. Лекцію прочитає Івон Франц – урбаністка, яка вивчає міську географію з акцентом на розвиток районів. Мова лекції – англійська. Реєстрація за лінком.


Коли

19:00

Де

вулиця Володимирська, 43

Вхід вільний


Зустріч з астронавткою NASA

З нагоди святкування Всесвітнього тижня космосу в Київ виступить американська астронавтка NASA - Гайдемарі Стефанишин-Пайпер. Гайдемарі є випускницею одного з найвідоміших технічних університетів у світі – Массачусетського технологічного інституту. Її перший політ відбувся у 2006 році – тоді вона брала участь у першій космічній місії місією до Міжнародної космічної станції (МКС) після загибелі корабля «Колумбія». Реєстрація на подію за лінком.


Коли

15:00

Де

навчальний ангар НАУ

Вхід вільний


Семінар про Микільську Борщагівку

Випускниця бакалаврської програми кафедри історії НаУКМА Анна Кириченко поговорить про міський простір пізньорадянського Києва на прикладі району Микільської Борщагівки 1970-х – 1980-х років – одного з найпізніше сформованих районів міста. Мова піде про способи обживання міського простору міщанами у контексті public life studies – як нові поселенці поводилися у просторі.


Коли

18:00

Де

Центр польських та європейських студій НаУКМА, вулиця Волоська, 10

Вхід вільний


Відкриття бару «Бальтазар»

Бар «Бальтазар» на Бесарабській площі починає роботу після тестового режиму. «Ми підготували оновлене меню, винну карту і коктейлі, оновлений графік роботи, зібрали повну команду, запросили естетів і аудіофілів Ян Лебедь & Евгений Володько (Soundeé) і чєкаємо на вас», - розповіли у закладі.


Коли

12:00

Де

Бесарабська площа, 2

Вхід вільний


Фестиваль «КіноКульт»

Протягом чотирьох днів на фестивалі презентують низку фільмів – від класичних шедеврів 20 століття до сучасних фестивальних хітів. Також показуватимуть українські короткометражки 2019 року. 10 жовтня покажуть «Наслідки любові» Паоло Соррентіно. Реєстрація за лінком.


Коли

20:00

Де

вулиця Мельникова, 42

Вхід вільний


Концерт DaKooka

Інді-попспівачка DaKooka зіграє на сцені клубу Atlas новий альбом про жінку на межі нервового зриву – «Стрэнджлава», який вона випустила наприкінці літа. На концерті виконавиця не лише співатиме, глядачам також обіцяють шоу з хореографічними партіями.


Коли

19:00

Де

Mezzanine, вулиця Нижньоюрківська, 31

Скільки

від 300 грн


Концерт 5vymir

Київський концерт 5vymir – це презентація нового мініальбому «Карма», з яким музиканти повертаються на сцену після річної перерви. На нове звучання гурту вплинули джаз, соул і традиційна музика Сходу. «Музика – це те, що нас об’єднує. Ми грали пів року у студії та писали нові пісні без будь-яких планів щодо виступів», – розповідає фронтмен гурту Костянтин Почтар.


Коли

19:00

Де

CARIBBEAN club, вулиця Симона Петлюри, 4

Скільки

від 250 грн