Третій «Київський тиждень критики» оголосив українську програму фільмів. Фестиваль триватиме з 24 по 30 жовтня у кінотеатрі «Жовтень».

«Додому»

«Додому» (2019)

Дебютна повнометражна стрічка режисера Нарімана Алієва. За сюжетом, у кримського татарина Мустафи помирає його перший син. Батько приїжджає до Києва, куди його два сини поїхали після анексії Криму, щоб повернути молодшого додому, а старшого поховати на батьківщині в Криму за мусульманськими традиціями. Прем'єра фільму відбулася у конкурсній програмі «Особливий погляд» Каннського кінофестивалю. Стрічка отримала Гран-прі Одеського кінофестивалю – «Золотого дюка». Фільм представляє Україну на премію «Оскар» у категорії «Найкращий міжнародний фільм».

«Відчуження»

«Відчуження» (2002)

Стрічка турецького режисера Нурі Більге Джейлана, лауреата «Золотої пальмової гілки» Каннського кінофестивалю. У центрі сюжету двоє чоловіків, які за збігом обставин опиняються в одній квартирі у зимовому Стамбулі. У Каннах «Відчуження» здобуло Гран-прі та премію за найкращу чоловічу роль.

«Бич Божий»

Драма Олега Фіалка про епоху перед перебудовою. Фільм розповідає про колишніх однокласників, вокзального злодія та успішного чиновника, які випадково зустрічаються за 30 років після закінчення школи.

«Мої думки тихі»

«Мої думки тихі» (2019)

Дебютна комедія Антоніо Лукіча, фільм уперше показали у секції East of West Міжнародного кінофестивалю у Карлових Варах, де він здобув Спеціальну премію журі. Прем’єра в Україні відбулася на Одеському міжнародному кінофестивалі, де «Мої думки тихі» отримав приз глядацьких симпатій, премію FIPRESCI за найкращий український фільм, премію за найкращу акторську роботу Ірми Вітовської. Сюжет розповідає про молодого звукорежисера, для якого запис голосів закарпатських тварин може стати шансом переїхати до Канади. Проте завдання ускладнюється, коли головним супутником у новій роботі стає його мама.

«Паперовий Місяць»

Трагікомедія про життя шахрая та маленької дівчинки під час Великої депресії. За роль у стрічці 10-річна Татум О'Ніл отримала «Оскар» за найкращу жіночу роль другого плану – це стало віковим рекордом. На міжнародному кінофестивалі у Сан-Себастьяні фільм Пітера Богдановича отримав «Срібну раковину» за найкращу режисуру та Спеціальний приз журі.

«Паперовий місяць» (2019)

Фільми демонструються мовою оригіналу з українськими та англійськими субтитрами. Придбати квитки на сеанси можна з 10 жовтня: денний абонемент коштує 350 гривень, повний – 600 гривень.


 «Київський тиждень критики» – фестиваль кінофільмів, відібраних українськими кінокритиками. У програму фестивалю входять стрічки з головних кінофестивалів.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі