The Village Україна збирає події середи, 9 жовтня, які варто відвідати.

 «Battle of memories: міфи та реалії радянської доби»

Виставковий проєкт «Battle of memories: міфи та реалії радянської доби» покликаний розвінчати міфи про радянську добу та позбутися «інформаційного сміття». «Нині країна переживає чергову ейфорію і лихоманку, спричинені хворобою «ностальгії за совком». Виставка – альтернативний шлях розв’язання проблеми радянської спадщини», – розповідають автори проєкту. Експозиція покаже життя «маленької людини» тоталітарної епохи та вийде за рамки сталих уявлень про життя у СРСР.


Коли

16:00-20:00

Де

Музей Івана Гончара, вулиця Лаврська, 9

Вхід вільний


Лекція про дизайн для недизайнерів

Лекція про базові правила в дизайні буде корисна тим, хто стикається з основами дизайну у своїй роботі. На лекції розглянуть базові правила композиції, типові помилки непрофесійних дизайнерів, роботу зі шрифтами та правила їх використання.


Коли

19:30

Де

Mezzanine, вулиця Нижньоюрківська, 31

Скільки

250 гривень


Архітектор Party

Концерт на підтримку вистави «Архітектор» від незалежного театрального бюро Promin'. На події виступатимуть Катя Гарочка, Way Station, Reve ta Stohne, Marussyk live. «Вистава «Архітектор» – трагіфарс про очікування та реальність. Це історія про радянського архітектора, який мріяв створити ідеальний простір для життя, а вийшло те, що зазвичай виходило в Союзі, і те, що наповнює наші міста сьогодні. Це не лише про архітектуру, а й про всю радянську та пострадянську ментальність», – розповідають організатори заходу.


Коли

20:00

Де

Артклуб «Теплий ламповий», вулиця Омеляновича-Павленка, 4/6

Вхід вільний


Українські кінохіти 1920-х

Щосереди у «Довженко-Центрі» показують рідкісні фільми Всеукраїнського фотокіноуправління. 9 жовтня глядачі зможуть подивитися стрічку «АЛІМ» 1926 року режисера Георгія Тасіна. Це перший радянський істерн, який зняли за мотивами кримськотатарської легенди. Таємним розпорядженням «Українфільму» від 21 квітня 1937 року №700/р стрічку заборонили до показу, а копії знищили. Музику до кінокартини 2014 року на замовлення «Довженко-Центру» створив Енвер Ізмайлов – відомий український джазмен кримськотатарського походження.


Коли

19:00

Де

«Довженко-Центр», вулиця Васильківська, 1

Скільки

80 гривень


Відкриття виставки Мебрі Кемпбелла

Мебрі Кемпбелл відомий як автор, який робить чорно-білі знімки з тривалими експозиціями. На виставці можна буде побачити і кольорові фотографії його раннього періоду творчості, які значно відрізняються від нинішніх. Кемпбелл розвиває традиції класичної американської фотошколи, закладені Альфредом Стігліцом, Енселем Адамсом та продовжені Майклом Кенна, розповідають організатори виставки.


Коли

19:00

Де

Brucie Collections Gallery, вулиця Січових Стрільців, 55-Б

Вхід вільний