Психологічний трилер «Джокер» з Хоакіном Феніксом у головній ролі побив прем’єрний касовий рекорд жовтня в американських кінотеатрах, пише Variety.

Фільм з рейтингом R (18+) зібрав 93,5 мільйона доларів за перші вихідні жовтня і побив прем’єрний рекорд касових зборів місяця за всі часи. Раніше рекордсменом була стрічка «Веном» – у жовтні 2018 року фільм зібрав 80 мільйонів доларів у прокаті.

Через прокат «Джокера» в американських кінотеатрах по всій країні вжили додаткових заходів безпеки, адже стрічка показує психічно хворого вбивцю. На думку правоохоронців, фільм може спровокувати насильство. Поліція Нью-Йорка та Лос-Анджелеса посилила свою присутність навколо кінотеатрів, а власники виставок заборонили костюми та маски.

Нагадаємо, що у 2012-го у місті Орора, що у штаті Колорадо, під час премєри фільму «Темний лицар повертається» відбулася стрілянина. 12 осіб загинуло і близько 59 отримало вогнепальні поранення. Поліцейські затримали зловмисника, ним виявився Джеймс Холмс, який називав себе Джокером.