Агентство Saatchi & Saatchi Ukraine отримали дизайнерську нагороду Red Dot у 2019 році за проєкт Drone painter у категорії Brand&Communication design.

Проєкт Drone painter – це рекламна кампанія для Sprite, під час якої дрон малював мурал на стіні.

Технічним забезпеченням дрону займались Tsuru Robotics, які розробили софт з елементами AI. Він допомагає дрону розрізняти кольори, масштабувати зображення на стіну та інше.

«Дуже круто, що журі Red Dot оцінили цей експеримент, під час якого повністю автоматизований дрон малював мурал. Він був керований спеціально створеною програмою. Так що ми можемо сказати, що це, мабуть, перший дизайн, за який нагородили саме дрона, а ми лише допомогли йому «навчитись» малювати», – коментують у Saatchi & Saatchi Ukraine.


Red Dot Award – міжнародна дизайнерська премія, яка існує більш ніж 50 років. Переможців визначають у сферах продуктового та комунікаційного дизайну.

У 2019 році Red Dot також отримало українське агентство Madcats Agency отримало нагороду Red Dot за ребрендинг компанії Modern Expo та стартап Nuka, який створив металевий олівець і водостійкий блокнот, які ніколи не списуються.

Застосунок для оренди квартир у Києві Bird отримав нагороди Red Dot у двох номінаціях. 

А українська рекламна агенція Banda отримала 6 нагород Red Dot Award 2019

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Фото: Saatchi & Saatchi Ukraine