The Village Україна збирає події вівторка, 2 липня, які варто відвідати.

Лекції про сортування сміття в Izone

З липня Izone переходить на сортування сміття та стиль життя за принципом «нуль відходів». З цієї нагоди у просторі відбудеться три лекції, на яких поговорять про проблему сміття в світі та в Україні, основні лайфхаки з життя практичних zero waster, як читати маркування і куди здавати вторсировину в Києві. Лекцію читатимуть тричі в один день, але у різний час. На неї треба зареєструватись за лінком.


Коли

11:00, 14:00, 19:00

Де

Izone, вулиця Набережно-Лугова, 8

Вхід Вільний


«Музей Прадо» у кіно

Мадридський музей Прадо відзначає 200-річчя та вперше відкриває найцікавіші сторінки своєї історії для широкої публіки. KyivMusicFilm покаже стрічку-кіномандрівку музеєм Прадо у Мадриді. «В основі цієї кіноподорожі лежать 900 робіт багатої колекції музею, кожна з яких заслуговує на окремий фільм. Від Дієго Веласкеса, Франсіско-Хосе де Гоя, Ель Греко до Тіціана, Рубенса, Босха та інших», – розповідають організатори.


Коли

20:00

Де

кінотеатр «Баттерфляй ДеЛюкс», вулиця Антоновича, 50



Дегустація українського чаю

В goodwine відбудеться дегустація українського чаю із закарпатської плантації «Червона гора – Гора Жорніна» (Мукачево). Протягом тривалого часу вона була найпівнічнішою у світі: це єдине місце, де чай витримує шокові для нього 27°С.

«Зараз плантація перебуває не в найкращому стані, але є люди, які докладають зусиль, щоб її врятувати. Один з них – Максим Малигін. Разом з ним Діма Філімонов проведе лекцію-дегустацію, в рамках якої ви дізнаєтеся про унікальний український чай та його історію. І, звісно ж, скуштуєте його», – розповідають у goodwine про подію.


Коли

19:00

Де

goodwine, вулиця Мечникова, 9

Вхід Вільний


Виставка плакатів Йоханана Петровського-Штерна

Американський історик та філолог Йоханан Петровський-Штерн також є і художником. Зокрема, він створює плакати. «Я ні про що не шкодував, коли вирішив використати мову політичного плаката, щоб розповісти про кохання. Над цією темою тисячоліттями працювали великі майстри. Їх захоплювала соматика, збуджувала краса оголеного тіла, надихала еротичність закоханих», – розповідає Петровський-Штерн. На виставці покажуть десять плакатів художника на тему кохання.


Коли

19:00

Де

Французький інститут в Україні, вулиця Гончара, 84

Вхід Вільний