У соборі Нотр-Дам у Парижі відбулася перша меса після того, як у квітні згорів дах будівлі. Месу провели у боковій каплиці храму, яка залишилася неушкодженою після пожежі.

Службу транслювали у прямому ефірі на релігійному телеканалі KTO. Під час богослужіння у соборі було до 30 відвідувачів і священників у захисних касках, пише Reuters.

«Ми з великим почуттям сподіваємося, що святкуємо освячення собору. Це послання надії і подяки всім тим, хто переймався долею храму», – розповідає архієпископ Парижа Мішель Опетіт, який проводив службу.

Собор отримав менше 10% від 850 мільйонів євро, які обіцяли пожертвувати на реставрацію храму мільярдери та бізнесмени.


 15 квітня у Парижі загорівся собор Нотр-Дам. Загоряння виникло на даху собору, де проводили будівельні роботи. Пожежникам вдалося загасити вогонь після 12 годин пожежі. Основну конструкцію собору вдалося врятувати.

 Слідчі вважають, що причиною пожежі собору Паризької Богоматері стало електричне коротке замикання. Собор Нотр-Дам планують закрити на 6 років для реконструкції.

 Собор Паризької Богоматері – храм, побудований на місці першої християнської церкви Парижа, базиліки Святого Стефана. Це один з найкращих зразків готичної архітектури у світі. Будівництво собору тривало близько 200 років.