Рух HeForShe у партнерстві з Національним художнім музеєм (NAMU) створили публічну виставку картин відомих українських художниць.

Картини на носіях зовнішньої реклами розмістили по центру Києва. Побачити їх можна до кінця березня.

«Ми помітили, що на першому поверсі музею, де представлені роботи до ХХ століття, немає жодної роботи жінки.  З реклами ми запитуємо «Чи знаєш ти українських художниць?», і це ще один спосіб зробити жінок у мистецтві помітними. 

Ми хотіли створити так звану публічну галерею для всіх тих містян, хто ніяк не дійде до NAMU. Усі ці картини (і набагато більше) є у фонді музею, тож так ми хочемо стимулювати людей прийти туди», – коментує координаторка HeForShe Ольга Дячук.  

У березні в NAMU також буде доступний аудіогід, який записали сучасні українські художниці. Він включатиме роздуми авторок про жінку як натурницю, про жінку як об’єкт та рефлексії на роботи чоловіків-художників. 


 HeForShe – це глобальний рух солідарності в підтримку гендерної рівності, заснований «ООН-Жінки» у 2014 році. Рух підтримали, зокрема, принц Гарі, Форест Вітакер, Том Хіддлстон, Джозеф Гордон-Левітт, Девід Бекхем, Джастін Трюдо.

Фото та обкладинка: Сергій Моргунов/HeForShe