YouTube оновив правила користування платформою і заборонив публікувати відео з розіграшами та челенджами, які загрожують життю та здоров’ю людей, що їх знімають.

Заборона стосується і відеорозіграшів, герої яких вірять, що усе реально, та переживають через ситуацію. Наприклад, коли дітям говорять, що їхні батьки загинули. В YouTube зазначають, що користувачі повинні дотримуватися межі між невинними розіграшами та жартами, які можуть завдати шкоди.

Також YouTube посилив перевірку посилань, опублікованих в описі до відео або в коментарях. Заборонені зовнішні посилання, що містять порнографію, шкідливі програми або спам.

Крім того, адміністрація заборонила розміщувати фото в акаунтах із зображенням сцен насильства чи порнографії. За порушення користувач отримає попередження. Якщо протягом 90 днів він порушить правило тричі, акаунт видалять.

В усіх користувачів є два місяці, щоб видалити всі відео і посилання, що порушують оновлені правила.

Такі правила YouTube вводить після випадку з Bird Box Challenge, пише TechCrunch. Суть челенджу полягає в тому, щоб робити певну дію із заплющеними очима. У США один із героїв виклику потрапив у ДТП, коли кермував авто із зав’язаними очима. 

Обкладинка: Christian Wiediger/Unsplash