У Києві визначили переможця премії «Золотий хрін», яку вручають за найгірший опис сексу в сучасній українській літературі, пише BBC.

Цього року перемогла письменниця Люко Дашвар із уривком з її роману «Ініціація». 

«...Підлога – за постіль: до такого блиску вичистили її власними тілами – раділа й сяяла. Вікна – броня: рекламу можна знімати про такі вікна. Подвійний склопакет, абсолютна звукоізоляція, і то таки правда: вже як Тася стогнала під Перегудою, а знадвору того ніхто не почув.

І хоч Павло впорався швидше, ніж сподівався, та не відкинувся на спину, як зазвичай, не закурив, аби насолодитися розслабленням, яке завжди відчував після сексу, – притулився до розпеченої Тасі: набратися від неї сили, відчути здатність підкорити жінку ще раз. Ще!"

Люко Дашвар, «Ініціація»

На перемогу претендували ще семеро номінантів:  Юрій Винничук, Олександр Денисенко, Петро Крижановський, Андрій Цаплієнко, Дмитро Білий, Сергій Мартинюк та Христя Венгринюк. 

До складу журі увійшли журналістка Тетяна Микитенко, літературні критики Юрій Володарський і Тетяна Трофименко, письменниця Анна Малігон і журналістка Вероніка Новікова.

Премію «Золотий хрін» цього року вручили вдруге. Участь у конкурсі беруть лише тексти, що вийшли впродовж року в будь-якому жанрі поезії, прози чи драми.

Обкладинка:  Анна Бобирєва для The Village Україна