Судові пристави конфіскували 58 картин відомого вуличного художника Бенксі з галереї Strokar. Про це повідомляє l'echo.

Екпозицію Banksy Unauthorized оцінюють в 15 мільйонів євро. Виставка повинна була проходити з 7 по 30 грудня. Її організатором виступила німецька компанія On Entertainment, яка надала 58 робіт Бенксі, заявивши, що має права на експонування картин, зокрема на знамениту «Дівчинку з повітряною кулею».

Однак це оскаржила в суді компанія колишнього менеджера і арт-дилера Стіва Лазарідіса, який, як виявилося, є законним правовласником привезених у Бельгію картин.

Цей факт підтвердили і представники художника. На офіційному сайті Бенксі розміщено перелік виставок у розділі «Фейк». Організатори заявили, що всі перераховані у списку виставки проходили без згоди Бенксі, і закликали ставитися до них «відповідно».

Представники галереї Stokar заявили, що стали «жертвами шахрайства». «Галерея не несе відповідальності за те, що трапилося», — розповів адвокат Stokar Станіслас Эскіназі.

Галерея Stokar продовжує працювати, закрилася лише експозиція Бенксі.


 Раніше повідомлялося, що картина вуличного художника Бенксі самознищилася одразу після того, як її продали за мільйон фунтів на аукціоні Sotheby’s в Лондоні.