На фасаді мерії у Парижі з’явилось фото українського режисера Олега Сенцова. Про це у своєму Twitter розповів заступник мера Парижа Патрік Клюгман.

«Повністю підтримуємо Олега Сенцова, українського кінематографіста, якого чотири роки утримують в Росії. Ми сподівалися на його свободу, а тепер боїмося за його життя. Ми сподіваємося на справедливість. Для нього справедливість означає свобода», – йдеться у повідомленні.

Перед мерією також відбувся захід, де французькі чиновники закликали звільнити Олега Сенцова.

Зокрема, українського режисера підтримали мер Парижа Енн Ідальго, президентка Amnesty International France Сесілія Кудріу та письменник П’єр Леметр.


16 травня 2018 Олег Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою відпустити всіх українських політв’язнів, яких утримують у Росії та в анексованому Криму.

У липні 2018 на НСК «Олімпійський» влаштували акцію на підтримку Сенцова. Режисера також підтримав письменник Стівен Кінг та актор Стівен Фрай.

Соліст гурту «Бумбокс» Андрій Хливнюк закликав підтримати Олега Сенцова на головній сцені фестивалю Atlas Weekend. А згодом гурт дав безкоштовний концерт на кордоні з Кримом, підтримуючи українських політв'язнів.

Режисера Олега Сенцова та активіста Олександра Кольченка затримали в Криму у травні 2014 року. Українця засудили до 20 років позбавлення волі. Кольченка – до 10 років за ґратами.

Обкладинка: Patrick Klugman