Шрифт Ermilov, який використали у брендингу України Ukraine Now від Banda Agency, виклали у вільний доступ. Про це повідомив автор шрифта Кирило Ткачов.

Зазначається, що шрифт можна вільно використовувати у комерційних і приватних цілях. Завантажити його можна за посиланням.

«Мені подобається ідея поширення певної інформації через вільне розповсюдження шрифтів. Так, наприклад, у 2014 році я виклав у вільний доступ присвячений Луганщині шрифт Lugatype , головним чином для того, аби популяризувати меседж «Donbass is Ukraine», – коментує The Village Україна Ткачов.

 Логотип Ukraine Now варіативний. На відміну від традиційних логотипів, які мають одну постійну форму, у нашому випадку можуть бути різні написи, виконені фірмовим шрифтом у фірмових же кольорових блоках. По суті, це дуже гнучка система. Кожен охочий може зробити власний логотип у межах бренду Ukraine Now.

Майбутнє використання шрифта залежить від того, чи буде продовжено розробку шрифтової гарнітури. Тобто, чи з'являться інші варіанти насиченості («жирності»). Зараз є лише Ermilov Bold. На його основі можна робити заголовки або логотипи, але він не підходить для великих обсягів тексту.

кирило ткачов

автор шрифта Ermilov


Шрифт Ermilov названий на честь українського художника-конструктивіста Василя Єрмилова. «Ідея присвятити геометричний шрифт в дусі конструктивізму прекрасному харківському дизайнеру і художнику-конструктивісту Василю Єрмілову мені здається абсолютно доречною. А можливість реклами творчості Єрмілова за рахунок хвилі популярності Ukraine Now взагалі дуже тішить», – пояснює Ткачов.

 У травні київське рекламне агентство Banda презентувало новий рекламний бренд для України під гаслом Ukraine Now. Проект викликав неоднозначну реакцію у соцмережах.

 Невдовзі у мережі організували альтернативний конкурс на кращий логотип брендингу.

 Що думають дизайнери, креативні та арт-директори рекламних агентств про бренд Ukraine NOW – читайте у матеріалі The Village Україна.

 Про важливість шрифтів у місті Ткачов розповідав нам в окремому матеріалі.

Фото та обкладинка: Banda Agency