Koktebel Jazz Festival 2018 назвав нового хедлайнера. Ним став гурт Morcheeba.

Музика гурту поєднує стилі тріп-хоп, соул та даунтемпо. На фестивалі музиканти зіграють свої хіти та представлять новий, дев’ятий альбом Blaze Away.

Гурт створили в 1995 році діджей та інструменталіст – брати Пол і Рос Годфрі. Пізніше до них приєдналася вокалістка Скай Едвардс. Вона брала участь у запису чотирьох перших альбомів Morcheeba, пізніше робила сольну кар’єру. 15 лютого 2010 року було офіційно оголошено про повернення Скай до гурту.

Альбом Blaze Away музиканти презентують у Києві 21 травня у Жовтневому палаці.

Головну сцену цьогорічного Koktebel Jazz Festival 16 серпня відкриє ONUKA. Фестиваль відбудеться з 16 по 19 серпня в Чорноморську, неподалік від Одеси. Вартість квитків – від 145 до 4895 гривень.


 Koktebel Jazz Festival проходить 16 років. У різний час на сценах фесту виступили ManSound, ТНМК, Катя Чілі, «Гайдамаки», Олег Скрипка, «ДахаБраха», The Hardkiss, Jamala, а також світові зірки Bonobo, Stanley Clarke, Erik Truffaz, Ніно Катамадзе, De-Phazz, GusGus, Kadebostany, «Акваріум», Submotion Orchestra, Bjorn Barge, Горан Брегович, «Ляпис Трубецкой», «Серебряная свадьба», The Bad Plus, Oliver Lake, Debbie Davies.