У четвер, 22 березня, на станції «Золоті ворота» відкриється фотопроект з ONUKA та мозаїками київського метрополітену.

Проект створений до презентації нового альбому гурту – MOZAЇKA. Це будуть 10 фотографій з Натою Жижченко та мозаїками на різних станціях. Поруч із кожним знімком буде міститись інформація про мозаїки і музику гурту.

Не тільки побачити, а й почути MOZAЇKA зможуть усі, хто скористається метро на станції «Золоті ворота» 22 березня з 12:00 і до півночі.

«У метро я буваю досить часто. Це не той випадок, коли я вперше за багато років спустилася до підземки тільки заради проекту. Я дуже люблю проїхатися у порожньому вагоні і під час поїздки подумати про щось своє. Звичайно, я і раніше звертала увагу на мозаїки, розташовані на деяких станціях. Вони – їхня головна відмінність і прикраса. Це неймовірні картини, які талановиті скульптори і художники створювали, незважаючи на сувору цензуру. Пройшовши стільки десятиліть і не втративши своєї автентичності, вони і сьогодні вражають. Їх потрібно зберігати і реставрувати, а не знищувати», – каже Ната Жижченко.

22 березня відбудеться презентація нового альбому гурту – MOZAЇKA

Проект створено за підтримки культурного фонду «ІЗОЛЯЦІЯ», що відомий своєю ініціативою SOVIET MOSAICS IN UKRAINE, а також займається дослідженням, захистом і популяризацією мозаїк радянського періоду в Україні.

Фотовиставка триватиме до 5 квітня 2018 року.

 «ІЗОЛЯЦІЯ» – неприбуткова платформа сучасної культури, відкрита в 2010 році в Донецьку на території колишнього заводу з виробництва ізоляційних матеріалів.

9 червня 2014 збройні представники самопроголошеної «ДНР» захопили територію «ІЗОЛЯЦІЇ», внаслідок чого фонд був змушений переїхати на територію Київського суднобудівного заводу, де продовжує роботу.