В Україні виходить книжка «Сила дівчат: маленькі історії великих вчинків» – збірка історій про силу духу та віру в себе 50 видатних українських жінок.

Це українська версія американського видання Елени Фавіллі та Франчески Кавалло «Казки на ніч для дівчаток-бунтарок». Тексти написали Катерина Бабкіна та Марк Лівін, ілюстраторки – Анна Сарвіра та Юлія Твєрітіна.

Соломія Павличко, перекладачка, літературознавиця та видавчиня
Ірина Галай, альпіністка

«Багато людей у цілому світі борються за права жінок та обстоюють їх, але це не так просто. Адже цим людям протистоять традиції й багатовіковий досвід дискримінації, тобто нехтування правами жінок, стереотипи, помилкові звичаї̈ та хибні судження. Це – перша збірка історій про українських дівчат, котрі змінили й продовжують змінювати цей світ на краще», – кажуть автори текстів.

Леся Українка, поетка та письменниця

Серед героїнь проекту – науковиці, лікарки, дизайнерки, військові, спортсменки, активістки, волонтерки, літераторки. Зокрема, книжка розповідає історії Ліни Костенко, ONUKA, Наталки Седлецької, Лесі Українки, Параски Плитки-Горицвіт.

Ольга Кудієнко, засновниця фонду Tabletochki
Ніна Вірченко, докторка фізико-математичних наук

«Сила дівчат» є некомерційним виданням: усі 5000 примірників протягом березня надішлють у бібліотеки Луганської та Донецької областей, дітям із сімей переселенців, ветеранів та бійців АТО, загиблих та зниклих безвісти.

Книжку видали у #книголав у партнерстві з Internews та за фінансової підтримки уряду Канади.

Ілюстрації: Анна Сарвіра та Юлія Твєрітіна