Фільм студії Marvel «Чорна Пантера», знятий режисером-афроамериканцем Раяном Куґлером, за перший вікенд в прокаті став однією з картин з найбільшими касовими зборами.

За три дні прокату «Чорна Пантера» зібрала 192 мільйони доларів в американських кінотеатрах і 169 мільйонів доларів за кордоном. Наразі фільм посідає п’яту сходинку з-поміж картин із найбільшими касовими зборами в США за перший вікенд. Очолює рейтинг стрічка «Зоряні війни: Пробудження Сили», що зібрала 247 мільйонів ​​доларів у перший вікенд і 936 мільйонів за весь час.

Проте після підбиття підсумків за весь чотириденний вікенд (разом із Днем президентів 19 лютого, який є вихідним в Америці) «Чорна Пантера» може піднятися в рейтингу.

Як пише Hollywood Reporter, фільм може зібрати до 225 мільйонів доларів за перші дні прокату в США й посісти друге місце, потіснивши «Зоряні війни: Останні джедаї», «Світ Юрського періоду» та «Месників».

Крім того, фільм має всі шанси побити рекорди у світовому прокаті, оскільки наразі він ще не вийшов у таких великих країнах, як Росія, Японія і Китай. Там прем’єри заплановані на 22 лютого, 1 та 9 березня відповідно.