Генеральний прокурор Нью-Йорка Ерік Шнайдерман подав цивільний позов проти продюсера Гарві Вайнштейна, його брата Боба і їхньої Weinstein Company, повідомляє Reuters.

У позові Вайнштейна звинувачують в домаганнях до працівників Weinstein Company, а його брата – в тому, що він не вжив жодних кроків, щоб завадити цьому, незважаючи на те, що у нього були переконливі докази неналежної поведінки Гарві Вайнштейна. Шнайдерман також наполягає, щоб будь-яка операція з продажу Weinstein Company гарантувала компенсації всім постраждалим.  Сума позову не розкривається.

 5 жовтня 2017 в The New York Times опублікували інтерв'ю актриси Ешлі Джадд, в якому та розповіла про сексуальні домагання з боку Вайнштейна. У жовтні 2017 року Вайнштейна звільнили через це з The Weinstein Company.

Пізніше про сексуальні домагання з боку Вайнштейна також розповіли Гвінет Пелтроу, Анджеліна Джолі і десятки інших актрис.

 13 грудня Сальма Хайєк розповіла The New York Times про домагання Гарві Вайнштейна під час роботи над фільмом «Фріда» та погрожував закрити проект.

На початку року у Голлівуді запустили кампанію з протидії сексуальним домаганням Time's Up.

Фото обкладинки: YouTube