Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланові перевірки телеканалам «Інтер» та «СТБ» через трансляцію у новорічних ефірах фільмів за участю артистів, які входять до переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці. Про це йдеться у повідомленні Нацради.

Підставою для перевірки на «Інтері» стала трансляція 30-31 грудня, а також 1 січня фільмів за участю Олега Табакова і Валентини Тализіної «Москва сльозам не вірить» і «Іронія долі, або З легкою парою!».

Телеканал «СТБ» у проміжку часу з 15 грудня до 1 січня демонстрував стрічки «Кавказька полонянка, або Нові пригоди Шурика», «Іронія долі, або З легкою парою!», «Москва сльозам не вірить», «Любов та голуби» за участю Наталії Варлей, Валентини Тализіної, Олега Табакова та Олександра Михайлова.

Член Нацради Сергій Костинський у Facebook опублікував цитати акторів щодо їхньої позиції про Україну.

Валентина Тализіна:

«Вони розперезалися там. Я пам’ятаю війну – це страшно. Тому в мене не було сумнівів, що потрібно підписати звернення. Вся бідна Україна зараз розтерзана. Я вважаю, що позиція Росії щодо Криму правильна».

Олег Табаков:

«Але все сталось справедливо. Якби наші українські брати були би розумнішими, вони не стали би дискутувати на цю тему. Навпаки, треба було сказати: «Пробачте нас, Христа заради! Ми на халяву купилися». Тому що ніякого стосунку Крим до України залежної та незалежної не має».

Олександр Михайлов:

«Володимир Володимирович – перший президент, який правильно хреститься. При ньому піднялося близько 140 монастирів і більше тисячі храмів. І Путіну явно допомагають вищі сили. Його вороги, що не визнали результати кримського референдуму, втратили обличчя».