Сім українських художників взяли участь в аукціоні сучасного мистецтва Phillips New Now, що відбувся 7 грудня в Лондоні. У результаті було продано українських творів на 63 000 доларів.

На аукціоні виставляли роботи Єгора Зігура, Назара Білика, Романа Мініна, Михайла Деяка, Олега Пінчука, Анатолія Гнилицького та Дмитра Грека.

Найдорожчим українським лотом став металевий барельєф Water Михайла Деяка, проданий за 18500 доларів. Це рекордна сума в історії художника на Phillips.

Water, Михайло Деяк

За 7100 доларів продано скульптуру Space around (Anamorphosis) Назара Білика і за 5400 доларів – скульптуру Colossus that Rebelled Єгора Зігури.

Colossus that Rebelled, Єгор Зігура


Михайло Деяк належить до молодого покоління українських художників. Він створює твори на межі неоекспресіонізму і мінімалізму, експериментує з матеріалами, зокрема зі склом та металом.

У 2016 році роботу Деяка із серії «Стільці» придбали на аукціоні Phillips за 16000 доларів. 2014 року його живописний твір Klitschko Brothers Emotion пішов з молотка за 11800 доларів на цьому ж аукціоні.