Служба безпеки України зняла заборону на в'їзд до України для білоруського співака Макса Коржа. Про це йдеться у відповіді на запит Крим.Реалії.

У діях співака не виявили загрози національній безпеці.

Білоруський співак Макс Корж не мав права в'їзду на територію України з лютого 2016 року

«Звертаючи увагу на перебування Коржа в Автономній Республіці Крим і наявність у його діях ознак адміністративних правопорушень (відповідальність за які передбачена статтями 204-1 і 204-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення) про факт порушення ним правил перетину державного кордону проінформовано Державну прикордонну службу України», – кажуть у СБУ.

Макс Корж отримав заборону на в'їзд до України у лютому 2016 року, коли планував тур Україною.


Іноземні діячі культури порушують українське законодавство, приїжджаючи з гастролями до анексованого Росією Криму через закриті Україною пункти пропуску. Заборону на в’їзд отримували також російські музиканти, які підтримують російську анексію Криму.

За ухваленим у жовтні 2017 законом, організатори гастролей повинні за 30 днів до їх початку звернутися із запитом до СБУ, щоб перевірити наявність заборони на в’їзд для музкантів з країни-агресора.


У жовтні 2017 російському реперу В'ячеславу Машнову, який виступає під псевдонімами Гнойный та Слава КПСС, заборонили в’їзд до України. У вересні на три роки закрили в'їзд іншому російському реперу – Басті.

У червні 2017 повідомили про заборону для блогера Іллі Варламова.

У квітні Російська співачка Лоліта Мілявська повідомляє, що її зняли з потяга у Конотопі через заборону в’їзду до України.

У березні 2017 СБУ підтвердила, що російському дизайнеру Артемію Лебедєву заборонений в'їзд. У березні також заборонили в'їзд учасниці Євробачення-2017 від Росії Юлії Самойловій.