У Мистецькому Арсеналі відкриють виставку японського мистецтва «Уявний путівник. Японія». Вона триватиме з 9 листопада до 17 грудня.

«Ця виставка – уявний путівник уявної подорожі образами Японії, укладений з використанням традиційних японських зображень, предметів, текстів, поезії, а також нових технологічних мистецтв. «Мандрівка» наповнена історіями і нотатками, емоціями і відкриттями, новим досвідом», – йдеться в описі події.

На виставці представлені роботи сучасних японських художників та колекції японського мистецтва українських державних музеїв Києва, Львова, Одеси, твори з бібліотек та приватних збірок.

Шлях відвідувача виставки прокладений через 8 залів, які почергово репрезентують традиційні для японської культури поняття: Порожнеча, Острів, Сад, Форма, Бакемоно, Шлях, Пори року та Мейсьо.

В освітній програмі заплановані майстер-класи для дорослих та дітей, зокрема воркшоп зі створення коміксів Манга від японських художників Japan Cartoonists Association.

Крім цього, з японським мистецтвом бою відвідувачів виставки познайомлять постановники сцен боїв фільму Квентіна Тарантіно «Убити Білла» – The Samurai Sword Artists KAMUI.

Коли:

9 листопада – 17 грудня

Де:

вул. Лаврська, 12

Скільки:

повний квиток – 60 грн