Вуличний художник Sociopath назвав відтворення власних малюнків на Грушевського «найсумнішою новиною у історії з «Іконами Революції».

Sociopath заявляє, що мав намір відновити роботи. Але зробити це він хотів законним шляхом.

«Вандальна акція організації «Новий Вогонь» остаточно знищила можливість будь-яких реставраційних робіт з відновлення оригінальних майданівських символів, і показала наскільки великим є бажання самопіару вкупі з людською дурістю, якій чомусь так сліпо потакають.

Нанесені плями не мають нічого спільного зі справжніми революційними символами. <…>

Я дію в рамках правового поля, і як би мені не хотілося відновити «Ікони Революції» тут і зараз, навіть у 2014-му я погоджував створення усіх своїх робіт на Майдані зі штабом Революції. Сьогодні я не маю морального права знівелювати можливість законних підстав для відновлення «Ікон Революції», і якщо людський закон писаний не для усіх і не заради цього була Революція Гідності, тоді навіщо загинула Небесна Сотня і продовжують гинути наші герої на Сході!?»

Sociopath, вуличний художник

Малюнки створені на місці знищених арт-об'єктів, вулиця Грушевського, Київ, 14 жовтня 2017 / «Новий Вогонь»

Художник заперечує власне «самоусунення» від реставрації робіт та чекає на правову оцінку знищення оригінальних малюнків на Грушевського від очільників МВС та Генпрокуратури.


Роботи українського вуличного художника Sociopath «Ікони Революції» стерлиз фасаду салону люкс-меблів «Емпоріум» на Грушевського, 4.

Триптих зі стилізованими портретами Тараса Шевченка, Івана Франка та Лесі Українки створили у лютому 2014 року

4 жовтня на місці знищених графіті з’явилися зображення з політиком Вадимом Рабіновичем.

У суботу, 14 жовтня, організація «Новий вогонь» заявила про «відновлення» робіт Sociopath на Грушевського.

Оригінальні малюнки створювали під час сутичок учасників Євромайдану з бійцями внутрішніх військ та «беркутівцями», Київ, лютий 2014 / Nikita Mekenzin