У Департаменті культури КМДА кажуть, що керівництво фестивалю Гогольfеst не зверталося з проханням надати будівлю Театру на Подолі для проведення театральної програми. Про це повідомили у прес-службі Департаменту журналістам «Української правди. Київ».

Станом на 4 вересня в Департамент культури звернень від організаторів фестивалю та від адміністрації Київського академічного драматичного театру на Подолі стосовно проведення фестивалю в новому приміщенні театру не надходило.

Департамент культури КМДА

Також у держміськадміністрації нагадали, що експлуатація об'єктів, не прийнятих в експлуатацію, заборонена законодавством.


1 вересня засновник фестивалю Влад Троїцький заявив, що «Гогольфест» переносить театральну програму з Театру на Подолі на іншу локацію. Він пояснив це бажанням уникнути можливих провокацій зі сторони активістів організації «Громада Андріївського узвозу», які вважають, що вона псує зовнішній вигляд історичної частини Києва.

Театр на Подолі / Андрій Шурпенков для The Village Україна

Згодом на сайті фестивалю з’явилась інформація, що заплановані спектаклі відбудуться на нових локаціях: Сцені 6 у «Довженко-Центрі» та ЦСМ «Дах».