XV Koktebel Jazz Festival відбудеться у Чорноморську 24-27 серпня. Цього року кількість сцен збільшать до п'яти.

Nu Jazz Stage

Shantel – автор саундтрека до комедії «Борат» і суперхіта Disko Partizani везе на спеціальну програму Shantology 30 years. Музикант поєднує балканські ритми з циганською духовою музикиою.

Вперше в Україні виступлять Asian Dub Foundation. Понад двадцять років музиканти створюють реп-реггі композиції на соціальні проблеми.

Ще один хедлайнер фестивалю – Jay-Jay Johanson. Він вже віступав на сцені Koktebel Jazz Festival в Києві на Atlas Weekend. Музичний стиль, в якому працює Jay-Jay Johanson, поєднує в собі елементи джазу, тріп-хопу та електронної музики.

Red Snapper і «Вагоновожатые» вже не вперше виступатимуть на фестивалі. Гурти обіцяють представити на фестивалі нові пісні. Окрім того на головній сцені виступить фронтмен німецького гурту De Phazz – Karl Frierson.

Open Stage

Сцена для молодих гуртів. Цього року заявки на участь в програмі Open Stage подали понад 200 музикантів з України, Росії, Білорусі, Польщі, Італії, Іспанії і Великобританії. На початку серпня визначать імена учасників. Сцена буде працювати в денний час, а вхід на неї буде вільний.

Джаз и Море

Джазова сцена фестивалю під керівництвом Олексія Когана. На ній відбудуться виступи Назгюль Шукаєва, Романа Коляди і тріо Усеіна Бекірова. Тут же буде представлений авторський проект «Джазові історії» від Jazz in Kiev і Олексія Когана – короткі есе про музику, людей, зустрічі і враження.

Special Stage

Мультиформатна локація, що працює в режимі нон-стоп. Свої сети тут відіграють українські діджеї та спеціальні гості: Shustov, Mishukoff, Super dj Mavr, Поганий dj Fozzy.

Artishock

Тема арт-фестивалю цього року – середовище, як соціальне явище. У програмі: кінопокази, лекції, відкриті інтерв'ю та дискусії, виставки та арт-перформанси, зйомки фільму в форматі доку-фікшн. Цього року буде працювати нова акустична сцена Сampfire Stage. Вона буде розташована в наметовому містечку.

Також у програмі Koktebel Jazz Festival виступи MARU, MANSOUND, Katya Chilly Group, Viviene Mort, MAMARIKA, The Hypnotunez, Antikvariniai Kaspirovskio Dantys.

Квитки: 390-1090 гривень

 З 2014 року Koktebel Jazz Festival двічі змінив локацію. Минулого року фестиваль провели на новій локації – у Чорноморську, Одеської області.