13 липня в одеському «Зеленому театрі» відбудеться спеціальний показ документального фільму «Процес» Аскольда Курова, приурочений до дня народження українського режисера Олега Сенцова.

У цей день українського режисера підтримають не лише в Одесі – а у Києві, Вінниці, Запоріжжі, Ізюмі, Костянтинівці, Львові, Рівному, Сєвєродонецьку та інших містах.

У Києві фільм покажуть в Кримському домі (вулиця Михайла Омеляновича-Павленка, 9).

Вхід на сеанси – безкоштовний.


Олег Сенцов відзначає 41-й день народження у російській в'язниці. Після анексії Криму Росією режисера було заарештовано ФСБ, звинувачено у плануванні терактів і вивезено до Москви. Після року в ув'язненні його засудили до 20 років колонії. Олег Сенцов не визнав своєї провини.

До звільнення режисера і активіста неодноразово закликала світова громадськість – так, із відкритим зверненням до влади Російської Федерації зверталася Європейська кіноакадемія, її голова Вім Вендерс, режисери Педро Альмодовар, Аґнешка Голланд та Кен Лоуч.

«Процес» Аскольда Курова розповідає про суд над Олегом Сенцовим і спроби сім'ї, друзів та адвокатів звільнити режисера з в'язниці.

Міжнародна прем'єра фільму відбулася у позаконкурсній програмі на 67-му Берлінському кінофестивалі. Українські глядачі вперше побачили стрічку у рамках Міжнародного