17 червня в PinchukArtCentre відкривається міжнародну групову виставку «Крихкий стан» за участі 10 провідних художників світу.

На виставці будуть презентовані роботи Маріни Абрамович, Ай Вейвея, Дугласа Гордона, Карлоса Мотти, Оскара Мурільо, Сантьяго Сьєрри, Бартелемі Тогу, Яна Фабра, Урса Фішера та Деміена Хьорста.

Виставка починається з LEGO-версії роботи Ай Вейвея «Упускаючи урну Династії Хань». Карлос Мотта презентує роботу «Колоніальні форти № 10», де відстежуються архітектурні сліди, що залишили по собі колоністи Латинської Америки. Ця тема продовжується в різних формах протягом усієї виставки і замикає повне коло робота Дугласа Гордона «Кінець цивілізації».

Роботи Сантьяго Сьєрри розглядають уразливість держав, у політичному розумінні. Оскар Мурільо представить роботу «Частоти», що являє собою серію з 28 полотен, створених у співпраці з дітьми з усього світу, що фіксує переживання молодого покоління. ДЕМІЕН ХЬОРСТ презентує роботу «Сьогодні є, завтра немає».

Урс Фішер у своїх роботах теж звернеться до особистої уразливості, проте його тема походить від звичайного, щоденного життя. Традиційна тема Memento Mori розкриється у взаємодії з роботою «Перемогти вірус!» художника Бартелемі Тогу.

Закриє виставку робота Маріни Абрамович «Генератор». Художниця запрошує аудиторію провести дослід над своїм тілом, своєю свідомістю та простором, що оточує відвідувачів, повністю позбавлених будь-якої можливості бачити чи чути.