The Village Україна розповідає, де їсти, що купувати, яку музику можна послухати та що не пропустити на серпневому «Куражі».

КОЛИ: 14–15 серпня, 12:00–23:00

ДЕ: 19-й павільйон ВДНГ,

проспект Глушкова, 1

FACEBOOK

СКІЛЬКИ: 150 гривень (квитки можна придбати тут). Також діятимуть квитки, придбані на скасовані заходи.

Людям з інвалідністю, учасникам бойових дій, пенсіонерам, вагітним, дітям до 12 років та іменинникам – безкоштовно.

Благодійність

«Кураж» обрав благодійною темою року ментальне здоров’я. Увесь рік подія підтримує ініціативи та проєкти, що багато роблять для розвитку цієї теми в Україні, щоб люди зверталися по допомогу, розуміли та не засуджували тих, хто потребує підтримки.

У серпні івент профінансує проєкт у сфері ментального здоров’я у Львові, загальна сума якого 50 500 гривень. Проєкт «Мобільна психологічна бригада» полягає в забезпеченні психологічної підтримки та супроводі родин Стрийського району Львівської області у складних життєвих обставинах і тих, де є особи з діагностованими психічними розладами.

Приєднатися до збору може кожний, зробивши тату «будь любым» за благодійний внесок від 100 гривень або придбавши мерч і тимчасові тату «Куражу» на інфостійці. Або «одружившись» на зоні Fast Married за благодійний внесок.

Що купувати

Корнер, у якому відвідувачі можуть ознайомитися з молодими брендами та підтримати українську промисловість, розташований на другому поверсі павільйону.

На території розміщені класичні точки продажу. На другому поверсі павільйону – барахолка з новими та старими речами від локальних дизайнерів і самостійних продавців. Зона з вінтажем і меблями в ангарі Rotten Ambar, який знаходиться на вулиці. Також обидва дні на «Куражі» можна буде придбати набір для творчості у вигляді майданчика «Куражу» з його головними елементами, що розроблені в колаборації «Куражу» та molfar.

Розповідаємо, хто буде на барахолці:

«Нове»


  • Місце – 64

Have a rest – чемодани різних кольорів із вбудованим павербанком або вагами.

По що йти: за світло-рожевим чемоданом

  • Місце – 119

Rebord – спільний проєкт Uklon та «Україна без сміття». У колаборації з брендом GUD вони створили апсайклінг-сумки з гвинтових банерів. Усі виручені гроші з продажів спрямовані на створення сортувальної станції.

По що йти: за сумкою GUD

  • Місце – 96

LOGVIN – місце з авторськими прикрасами.

По що йти: за прикрасами, що імітують старовинний вигляд

«Не Нове»


  • Місце – 199

Salvage antique: усі товари відібрано вручну на півночі Італії. Кожна річ має свою історію та йде з давніх мануфактур Італії та Баварії. Деякі з мануфактур уже не працюють, тому такі речі ексклюзивні.

По що йти: за шкатулкою з заводу Capodimonte. Місце – 200

  • Charivna valiza

Вінтажні сукні, кардигани, плащі, капелюшки, сумки. Речі 40-х, 70-х, 80-х і 90-х років. Товари відшукують по Україні і Європі.

По що йти: за сукнею з Америки 50-х років.

  • Місце – Rotten AmbarTorg.ne.umesten

Магазин для тих, хто любить Нідерланди. Тут можна знайти все, чим славиться меблеве, архітектурне виробництво, а також мистецтво минулого століття та сучасності.

По що йти: за колекцією картин і постерів нідерландських художників

Як розважатися

На честь останньої електровечірки літа на «Куражі» сети зіграють Cape Cod, The Lazy Jesus, Philipp Markovich, Yura Denysenko, Pantileev, Miura, Anya Kovalska, Electric Mouse, Frolov, Elisita та Karyna Mayer.

Обидва дні на території проходитиме виставка робіт молодих українських митців під менторством агентства Tuasho та керівництвом Анни Аветової. Можна буде ознайомитися та придбати роботи художників: Дженніфер Анорує, Аглаї Ногіної, Валерії Вертій, Стефана Стойкова, Анни Шабалтій, Максима Скалацького й Олексія Щербака.

«Кураж» проведе традиційну імпровізацію від «Інародного театру Воробушек» і стендап, ведучим якого буде Василь Байдак.

Відбудуться виступи акторки Тетяни Лазарєвої, Володимира Завадюка (керівника департаменту Big Entertainment Shows 1+1, креативного продюсера проєктів «Танці з зірками», «Голос країни» та «Маскарад»), Петра Заставного (продюсера TVORCHI), Світлани Ісаєнко (лікарки психіатрині-психотерапевтки, к.м.н.), експертки L’OREAL Наталії Пашко (психологині, експертки ОБСЄ, координаторки по роботі з дітьми та підлітками в Інституті психології здоров’я) та Вікторії Любаревич-Торхової (бакалаврки психології та магістерки нейропсихології когнітивного розвитку Ессекського університету (Англія) та ведучої психологині проєктів телеканалу СТБ).

Серед інших активностей – тайський масаж і глітер на зоні Glitter Spot. Також можна здати старі речі на благодійність у Laska Charity Store і завітати в корнери G.Bar і «Цирюльникъ», студію гончарства та бібліотеку в зоні Estate. Заразом відвідати в зоні Estate дегустацію вин від Natural Gays.

Лайнап


14 серпня (субота)

12:00–14:00 The Lazy Jesus

14:00–16:00 Electric Mouse

16:00–18:00 Pantileev

18:00–20:00 Philipp Markovich

20:00–23:00 Cape Cod (live)

15 серпня (неділя)

12:00–13:00 Elisita

13:00–14:00 Karyna Mayer

14:00–16:00 Frolov

16:00–18:00 Miura

18:00–20:00 Anya Kovalska

20:00–23:00 Yura Denysenko

Що їсти

«Кураж» підготував open air-зону фудкорту з хітовими Salateira, Milk Bar, Pie Spot, One Love coffee, Fresh Lemonade для додаткового комфорту гостей.

У зоні закритого фудкорту – Mimosa Brooklyn Pizza, Dogs&Tails, АЛІКО, Mahjong, ORANG+UTAN, Fry Me, Maestro falafel, This is Пивбар, TOXA KARTOXA, Black Burger, Fish&Chips, Ustreetsa, Dos Amigos і «Справжні Чебуреки».

Чай і каву можна знайти в BUCK COFFEE ROASTERS і Fresh Black.