The Village Україна розповідає, що купувати та як розважатися на події.

«Кураж Anniversary»

Коли: 15 травня – 16 травня, 12:00–23:00

Де: 19-й павільйон ВДНГ,

проспект Глушкова, 1

Скільки – 150 грн (квитки можна придбати тут). Також діятимуть квитки, придбані на скасовані заходи.

Дітям до 12 років, людям з інвалідністю, людям пенсійного віку, учасникам бойових дій, вагітним та іменинникам – безкоштовно.

Заходи безпеки

Усі розважальні зони працюватимуть за стандартами й рекомендаціями МОЗ, поверхні та предмети спільного користування дезінфікуватимуть, запевняють організатори.

Працівники фудкорту проходитимуть температурний скринінг, працюватимуть у масках, рукавичках і щитках або окулярах. «Кураж» слідкуватиме за регулярною заміною засобів захисту та користуванням дезінфектором.

На кожному стенді встановлені захисні екрани, а антисептики є на кожній точці фудкорту. Дезінфекцію контактних поверхонь проводять кожні три години. Оплата всіх замовлень можлива через Apple Pay, Google Pay або карткою. Готівкою розрахуватися також можна, але за можливості рекомендують використовувати безконтактну оплату.

За словами організаторів, кількість людей, які можуть одночасно перебувати на заході, обмежать відповідно до постанови КМУ #1236 (1 особа на 4 м²). У місцях скупчення людей (черги) нанесуть розмітку, а в лекторії стільці розставлять, дотримуючись дистанції.

Що купувати

Команда «Куражу» та дизайнерка Ксенія Шнайдер уже цими вихідними запускають річну колаборацію для підтримки української промисловості та локальних брендів. На другому поверсі павільйону розташується спеціально підготовлений корнер, у якому відбуватиметься продаж речей локальних дизайнерів, які пройшли відбір «Куражу» та Ксенії Шнайдер. Познайомитися з колекціями молодих українських дизайнерів, що пройшли відбір, обрати їхні речі та підтримати українську промисловість можна буде в зоні kurazh х Ксенія Шнайдер opportunity corner.

Місія проєкту – упродовж року організатори планують збирати добровільні благодійні внески від гостей і учасників, що направлять на заміну швейного обладнання в Київському фаховому коледжі прикладних наук. На базі коледжу щорічно проходять практику більш ніж 300 студентів, з них близько 100 студентів – з порушенням слуху.

На івенті також буде представлена класична барахолка з новими брендами та вінтажем та ангар зі скарбами Rotten Ambar.

Що купувати в Rotten Ambar

  • Only Good – магазин біжутерії з усього світу.

По що йти: по моносережку.

  • Shkoura – одяг й аксесуари, що виткані з вовни. Нитки прядуть вручну, вироби тчуть на верстаті 18 століття, занурюють в гірську річку та висушують на відкритому повітрі.

По що йти: по розписану вручну чайну сукню, що складається із зістареного вручну льону зі шнурками та ґудзиками з бурштину.

  • Sumper – сумки-шопери з натуральних якісних матеріалів: екошкіри, джуту, переробленої бавовни та шерсті, місія яких – урятувати планету шляхом зменшення використання поліетиленових пакетів.

По що йти: по салатовий шопер із плащівки, що підійде для яскравих літніх образів.

  • Vintage Retro Scarfs – оригінальні брендові прикраси, наприклад, аксесуари у вигляді масивної прищіпки Lanvin або пудри чи старовинний кишеньковий годинник Max Factor.

По що йти: по брошку Louis Vuitton.

  • Levkovsky vintage – корнер із костюмами часів Сінатри, що просуває культуру класичного одягу, а на івенті представлять костюми з Америки періоду 1930–1960 і 90-х років.

По що йти: по конверси.

  • Nº1 Vintage – прикраси з історією, від вінтажних брошок Dior до кліпсів із позолотою.

По що йти: по обручку від французького модельєра.

  • Ave Antica – антикварні скарби з найкращих точок планети. Порцелянові сервізи, блюдця, чашки, вази, античні порцелянові вироби з Англії, Іспанії та Франції.

По що йти: по сервіз із рожевого фарфору.

Як розважатися

Цього року «Кураж» робить ставку на колаборації: fashion-співробітництво та мистецькі колаби, у межах яких український художник Володимир Waone Манжос стане куратором виставки за підтримки агенції Tuasho та збере лайнап художників, виставку яких можна відвідати вже на цьому івенті.

Можна завітати до G.bar, перевтілитись у новий весняний образ і до «Цирюльникъ», щоби зробити зачіску за добровільний донат. Чи зробити безкоштовне тату «Будь любим» або весняну квітку «Куражу», раптом вдасться потрапити в об’єктив фешн-фотографа Дениса Манохи. У суботу можна відвідати імпровізацію «Інародного театру Воробушек», а в неділю – стендап Василя Байдака, Олексія Ральникова та Наталії Гариповой. Також серед інших розваг: вініл від Gram Record Store Kyiv, кінотеатр від IQOS, майстер-клас із виготовлення шпаківниць під наглядом досвідченого столяра, головним гостем і помічником якого буде син майстра – 9-річний Денис.

Крім цього, можна буде купити зрізані та посадкові квіти від Кловського саду.

У лекторії чекатимуть: Сабіна Мусіна, Ольга Руднєва, Монро, Максим Павловський, Aerotim, Анастасія Голобородько та засновниця «Куражу» Альона Гудкова.

Що їсти

Повернення Dogs & Tails (з вітриною Milk Bar), точка Bistro Bistro. Також шукайте «Аліко», Mimosa Brooklyn Pizza, Pasta to Go, Maestro Falafel і бургери від Black Burger. А також Bali Hai, Orang+Utang, Ustreetsa, Dos Amigos, Toxa Kartoxa, Namelaka, Fresh Lemonade, Sweet Hot Nuts, Kim Kimchi BBQ, Bubble Waffle, «Мама&Папа», «Справжні Чебуреки», Fry Me, Soul Kitchen, Fish&Chips і морозиво від Mr.Pops.

Оновлена сезонна винна карта від власного бару «Куражу» – «Синички» та у її молодшої сестри «Желєзяки».

Музика, танці та ромові коктейлі від Bacardi, літній пивний бар із терасою Silpo. А також від Aperol – коктейльний бар із терасою.

Каву та десерти підготують Fresh Black, One Love coffee та Buck Coffee Roasters.

Окрім цього, на території буде встановлена ​​зона для збирання порожніх пластикових пляшок від «Моршинська»,  з яких надалі бренд зробить артоб’єкт.

Лайнап


15 травня (субота)

12:00 – 14:00 Gram plays on vinyl

14:00 – 16:00 Miura

16:00 – 18:00 Глобин

18:00 – 20:00 Yura Denysenko

20:00 – 22:00 Katro Zauber

16 травня (неділя)

12:00 – 14:00 Barbulone

14:00 – 16:00 Suga4ka

16:00 – 18:00 Mykyta

18:00 – 22:00 Vertuha w/ Seba Korecky (live)

Фото: Ірина Діденко, Ігор Бабінець