Фестиваль «Нове британське кіно» від «Артхаус Трафік» і British Council відбудеться 8–17 січня. Через пандемію фестиваль вперше у 20-річній історії проведуть в онлайн-режимі. The Village Україна анонсує програму фестивалю.

«Субмарина» (2010)

Submarine 

Трейлер фільму «Субмарина»

Юність

Оліверу 15, найбільше його турбують дві речі: втрата цноти й стосунки матері. Режисера Річарда Айоаді після «Субмарини» почали називати ледве не новим Весом Андерсоном, а за музику до стрічки відповідає Алекс Тернер з Arctic Monkeys.


Режисер: Річард Айоаді («Двійник»)

У ролях: Крейг Робертс («Сусіди»), Саллі Гокінс («Форма води»), Падді Консідайн («Смерть Сталіна»)

«Леді Макбет» (2016)

Lady Macbeth 

Трейлер фільму «Леді Макбет»

Перша велика роль Флоренс П’ю

Флоренс П’ю пройшла шлях до зіркових ролей у «Сонцестоянні» та «Маленьких жінках», а тепер готується замінити Скарлетт Йоханссон у «Месниках». Одна з перших великих ролей акторки – роль Леді Макбет в однойменній вільній адаптації російської повісті «Леді Макбет Мценського повіту», яка, зі свого боку, спирається на оригінал Шекспіра.


Режисер: Вільям Олдройд

У ролях: Флоренс П’ю («Сонцестояння»)

«Звір» (2017)

Beast 

Трейлер фільму «Звір»

Маніяк

У британському містечку з’являється маніяк, який ґвалтує й убиває молодих жінок. За підозрою поліція арештує мігранта, але врешті виявляється, що все не так просто. У головній ролі – Джонні Флінн, якого ви можете пам’ятати за роллю молодого Альберта Айнштейна в серіалі «Геній» і який нещодавно зіграв молодого Девіда Бові. Ще одна ключова роль – у Джессі Баклі, яка за цей час засвітилася в «Чорнобилі», «Фарґо» та «Я думаю закінчити це все».


Режисер: Майкл Пірс («Сімейство Джонсів»)

У ролях: Джонні Флінн («Геній»), Джессі Баклі («Табу»)

«Воїн» (2001)

The Warrior

Трейлер фільму «Воїн»

Меч

Великий історичний фільм про феодальну Індію та воїна, який прагне зректися свого меча. Британський режисер індійського походження Асіф Кападія повністю знімає стрічку на мові гінді. У головній ролі – зірка Боллівуду Ірфан Кхан, котрий пішов із життя у квітні.


Режисер: Асіф Кападія («Дієго Марадона»)

У ролях: Ірфан Кхан («Мільйонер із нетрів»)

«Тиранозавр» (2011)

Tyrannosaur

Трейлер фільму «Тиранозавр»

Злість

Найкращий британський фільм 2011 року за версією журналу GQ. Актор Падді Консідайн знімає дебютну стрічку про схильного до агресії чоловіка, який нарешті знаходить своє місце в житті після зустрічі з жінкою. У головних ролях – Олівія Колман і Пітер Маллан.


Режисер: Падді Консідайн («Смерть Сталіна»)

У ролях: Олівія Колман («Корона»), Пітер Маллан («Світ Дикого Заходу»)

«Житловий комплекс «Ред Роуд» (2006)

Red Road

Трейлер фільму «Житловий комплекс «Ред Роуд»

Спостереження

«Житловий комплекс «Ред Роуд» – один із найкращих британських фільмів чверті століття за версією The Observer. Андреа Арнольд використовує методи «Догми 95» Ларса фон Трієра, знімаючи історію про операторку камер спостереження в найвищому будинку Шотландії. Ви можете впізнати Арнольд також за серіалами «Очевидне» та «Я люблю Діка», а також другим сезоном «Великої маленької брехні».


Режисерка: Андреа Арнольд («Американська любка»)

У ролях: Кейт Дікі («Прометей»), Тоні Каррен («Дедвуд»)

«Земля божа» (2017)

God’s Own Country 

Трейлер фільму «Земля божа»

Том на фермі

Життя Джонні на англійській фермі докорінно змінюється після того, як він зустрічає Ґіорґе, мігранта з Румунії. «Земля божа» – один із яскравих прикладів того, що найбільш щирі історії кохання в кіно XXI століття знімають про представників ЛГБТ-спільноти.


Режисер: Френсіс Лі («Дружина фермера»)

У ролях: Джош О’Коннор («Корона»)

«Нічний шопінг» (2001)

Late Night Shopping

Трейлер фільму «Нічний шопінг»

Кафе

Четверо друзів щодоби збираються в кафе після нічних змін. У кожного свої проблеми, але вони надають перевагу обговорювати, а не вирішувати їх.


Режисер: Сол Метцстайн («Доктор Хто»)

У ролях: Кейт Ешфілд («Зомбі на ім’я Шон»), Джеймс Ленс («Марія Антуанетта»), Люк де Вулфсон («Пірати Карибського моря»)

«Самозванець» (2012)

Imposter

Трейлер фільму «Самозванець»

Знайда

16-річний Ніколас Барклей зникає в 1994 році. Три роки потому поліція в Іспанії знаходить хлопця, який стверджує, що загубили тоді саме його. Документальний фільм розплутує обставини справжньої історії. Кінопремія BAFTA назвала стрічку найкращим дебютом року.


Режисер: Барт Лейтон («Американські тварини»)

Короткометражні фільми BAFTA

Трейлер фільму «Дідусь був романтиком»

Короткий метр

Ще одна частина програми Фестивалю британського кіно – короткометражні фільми з програм Британської академії телебачення та кіномистецтва. У програмі – стрічки «Азаар» (Azaar), «Золота рибка» (Goldfish), «Камалі» (Kamali), «Пастка» (The Trap), «Дідусь був романтиком» (Grandad Was a Romantic), «У її взутті» (In Her Boots) та «Чарівний човен» (The Magic Boat).