«Кураж» відкриває новий сезон з новою назвою. У ці вихідні ви зможете купити подарунки для себе або для тих, кого кохаєте. Щоразу на барахолці вас чекають понад 350 продавців. Можна завітати до кінолекторію, у мінігалерею від Port.Agency, тату-корнер «Планета Тату», у якому пропонують зробити парні тату, та що там, на «Куражі» можна навіть одружитись – загалом, зробити все, що не дозволяли батьки у твої 16.

Кураж Basic February

КОЛИ: 15-16 лютого

Субота з 12:00 до 21:00

Неділя з 12:00 до 21:00

Барахолка працює з 12:00 до 21:00

ДЕ: 19-й павільйон ВДНГ, проспект Глушкова, 1

СКІЛЬКИ: 150 гривень

Дітям до 12 років, людям з інвалідністю, людям пенсійного віку, учасникам бойових дій, вагітним та іменинникам вхід безкоштовний

Закоханий плейлист в Apple Music та Google Play

FACEBOOK

Що купувати


«Нове»

Місце 39

Мета проєкту Forma.list показати, що шпалери з узорами залишилися в минулому столітті, настав час однотонних стін і картин на них. Серед товарів можна знайти авторські світлини українського фотографа Богдана Перфільєва, постери, друк на полотні, листівки.

По що йти: картина з красою Копенгагена.

Місце 290

Київський бренд, який не розділяє одяг за гендерними стереотипами. Більше не треба забирати у хлопця його класне худі, у тебе таке саме. DISORDER випустив уже дві колекції, в яких були теплі пальта-сорочки та улюблені оверсайз худі. А найбільше бренд пишається своєю сукнею, яка імітує плащ-тренч.

По що йти: чорна сукня, що перетворюється на сорочку або тренч.

Місце 155

Команда The Village Україна та бренд keep запустили свою першу колаборацію – міську сумку, розроблену для тих, хто хоче лишатися мобільним та екологічним.В перший день Куражу – 15 лютого буде можливість вперше придбати сумку офлайн.

По що йти: сумка keep x village

Місце 90

Тут представлена білизна для малюків «КАЙКА», що розповідає казки вашій дитині. Казкова білизна із сатину та органічної бавовни, з унікальними малюнками, що дуже подобаються малюкам. Можна взяти телефон, навести камеру на QR-код, який розташований на ліжку, і все, дитина слухає історію.

По що йти: наволочка, що розмовляє.

«Старе»

Місце 307-309

Вінтаж, що прибув в Україну з барахолок Італії, Грузії та навіть Швейцарії.

Чашки та блюдця для смачної ранкової кави, вручну плетені килими для спальні або затишного ґанку, брошки й кліпси, які раніше були прикрасами молодих дам, підставки для вина, японські вази, кришталеві графини та цукерниці 50-х років. Світильники, капелюхи, в які раніше ретельно збирали рис, столітні африканські статуетки, трубки, скриньки, келихи для найсмачнішого ігристого, листівки з Тбілісі, порцелянові ляльки й багато іншого, що точно вкраде ваше серце.

По що йти: маска з Мадагаскару.

Місце 313

У колекцію цих хлопців можна швидко закохатися. Вони й самі закохані в усі речі.

На «Куражі» будуть представлені вінтажні прикраси, столове срібло, платівки, предмети декору, але найголовніше, заради чого мисливці за скарбами приїдуть раніше від усіх, це автограф Майкла Джексона.

По що йти: автограф Майкла Джексона на фото або автограф Барака Обами на бейсбольному м’ячі.

ЛАЙФХАК: ваш особистий вінтаж, речі, які чекають на нове життя, можна здати на благодійність, поклавши у бокс «Ласки» на другому поверсі барахолки.

Як розважатися


Цього року «Кураж» підготував кінолекторій про любов. Можна буде зловити романтичну хвилю та переглянути такі легендарні стрічки: «Сніданок у Тіффані», «Диво», «Їсти. Молитися. Кохати», «Назви мене своїм ім’ям», «Щоденник пам’яті». А також завітати на лекції, що навчать любити себе. У суботу, наприклад, відома психологиня Леся Матвєєва виступить з темою «Безтурботна турбота про себе: звичка бути в порядку». А в неділю Ксенія Лях розповість про «Партнерство у стосунках», Тарас Крупа та Соня Телечкун підготували лекцію про «Лютий секс із ніжністю і без». До того ж усі лекції будуть відбуватися з перекладом жестовою мовою за підтримки Mastercard, а фільми транслюватимуться із субтитрами.

Крім того, можна стати свідками дебюту Port.agency на «Куражі». Цього року агенція культурного менеджменту, яку заснувала Катя Тейлор, робить мінігалерею на барахолці.

Команда обіцяє показати творчість сучасних українських художників, а роботи митців ви зможете придбати уже на «Куражі Basic February» від 900 гривень.

Серед інших розваг: Self-love фотозона; кікер для 10 осіб на другому поверсі та настільний теніс на вулиці від наших друзів Pepsi; аватарки від світського фотографа Діми Мунтяна, що із задоволенням зробить для вас нову світлину за благодійний внесок від 50 гривень.

А завершити вихідні на «Куражі» можна весіллям на другому поверсі. Усі два дні, з 13:00 до 20:00, працюватиме Wedding zone: браслети замість обручок, кілька варіантів вбрання для наречених від FILM.UA, обіцянки та присяги, весільний МС і «найофіційніший» документ у вашому житті. Благодійний внесок за весілля становитиме від 50 гривень.

І ще можна відсвяткувати це діло коктейлем Bacardi, що є невіддільною частиною будь-якої вечірки та тусовки.

Що дивитися та слухати

Субота, 15 лютого:

12:00 фільм «Їсти. Молитися. Кохати».

14:00 фільм «Гарві Мілк».

16:00 Леся Матвєєва, лекція «Безтурботна турбота про себе: звичка бути в порядку».

17:00 Тетяна Орлик, лекція «Кохання і секс в літературі».

18:00 Женя Корсакова, лекція «Медитація як практика любові».

19:00 фільм «Сніданок у Тіффані».

Неділя, 16 лютого:

12:00 фільм «Назви мене своїм ім’ям».

14:00 фільм «Щоденник пам’яті».

16:00 Тарас Крупа та Соня Телечкун, лекція «Лютий секс із ніжністю і без».

17:00 Ганна Гарієнчик, лекція «Як бачити красиво: лекція для тих, хто хоче розібратися не тільки у фотографії, але й в собі».

18:00 Ксенія Лях, лекція «Партнерство у стосунках».

19:00 фільм «Диво».

Що поїсти


Після танців «Кураж», як завжди, стає знахідкою для всіх foodie. Серед постійних гастроточок барахолки: Mimosa Brooklyn Pizza, за якою ми всі засумували, «Вьетнамский Привет», Bistro Bistro, плов від Аліко. Цього року також потішать своїми стравами нові учасники – Tiger і «Шавуха» з принтами на лаваші. У меню багатьох закладів ви знайдете благодійні страви. Окрім того, Орест Мурій і Таня Пренткович влаштують батл із продажу їжі з Tiger – супів і темпури. Той, хто продасть менше, робить благодійний внесок.

Для дітей


З 12:00 до 21:00 на території «Куражу» батькам допомагають найкрутіші няні ParaSolka. А для наймолодших гостей з батьками відчинено кімнату для догляду.

Режим роботи дитячої зони:

Субота, 15 лютого

з 12:00 до 21:00

13:00-15:00 «Розмалюй керамічну фігурку»

15:00-17:00 «Створи серце з пап’є-маше»

17:00-18:00 «Зроби листівку своїми руками»

12:00-21:00 «Розмальовка чекає на тебе»

12:00-21:00 «Вимірюємо свій зріст»

Неділя, 16 лютого

з 12:00 до 21:00

13:00-15:00 «Створи серце з пап’є-маше»

15:00-17:00 «Розмалюй керамічну фігурку»

17:00-18:00 «Зроби листівку своїми руками»

12:00-21:00 «Розмальовка чекає на тебе»

12:00-21:00 «Вимірюємо свій зріст»

Фото: Кураж