Четвертий фестиваль «темної сторони техно» Black! Factory стартує 29 листопада. Розповідаємо про розклад і лайнап одноденного фестивалю, головні локації, фудкорт та одяг.


Сцени

Black! Factory проведуть на заводі «Метробуд». На цій локації вже тричі влаштовували фестивалі Brave! Factory.

Для гостей Black! Factory Festival працюватиме техносцена Tseh, концертний майданчик Forma, а на танцполі Topka гратимуть постійні резиденти Closer: Timur Basha, Bambu, Shakolin і Vova Klk.

Декорації сцен і танцполів виконають у готичному стилі.

Topka

Лайнап

Більша частина запрошених артистів виступить з живими програмами. Серед закордонних учасників організатори фестивалю виділяють технопанків Atari Teenage Riot, британців Planetary Assault Systems і Dave Clarke, The Hacker з новим проєктом Amato та Suicide Commando. Також виступлять фіни K-X-P, тріо зі Швеції The Empire Line, литовський технопродюсер Under Black Helmet.

Українську сцену представляють Jana Woodstock, Igor Glushko, Nastia Muravyova, Spekulant, Monoconda, Bunht і проєкт Юрія Бардаша Youra.

Сергій Яценко

співорганізатор Black!Factory Festival


«Один з моїх основних фаворитів – Atari Teenage Riot. Також цікаво потрапити на Planetary Assault Systems – я ніколи не бував на їхньому лайв-виступі, особливо в супроводі саксофоніста. Навряд чи я витримаю весь концерт Suicide Commando, але дуже хочу подивитись на них. Варто послухати Дейва Кларка, тому що таких технодіджеїв зі схожою технікою не так багато у світі залишилось. У нього особливий підхід до скретчингу, до ефектів, він достатньо олдскульний. Моnoconda готує нову програму з відеорядом. Spekulant теж підготували новий лайв до фестивалю. І неможливо пропустити The Empire Line».

Юрій Ліфшиц

художник зі світла в Closer


«Велику увагу приділили не тільки музичному наповненню програми, а й візуальному. Atari Teenage Riot готують відеошоу, яке створили спеціально для цього виступу. Suicide Commando, окрім відео, везуть ще й освітлення в автентичній манері, притаманній вісімдесятим рокам. Вони досі працюють у цій олдскульній стилістиці. У Youra також буде аудіовізуальне шоу, яке гурт готує спеціально для Black! Factory».


Таймап

Forma:

22:15

K-X-P – live

23:30

Suicide Commando – live

00:45

Hacker pr Amato – live

01:50

Monoconda – live

03:00

Youra – live

04:15

Atari Teenage Riot – live

05:30

Spekulant – live

06:30

Jana Woodstock

Tseh:

21:00

Igor Glushko

23:30

Under Black Helmet

01:30

Motoblok – live

02:30

Planetary Assault Systems – live

03:45

Dave Clarke

05:45

Bunht – live

06:45

The Empire Line – live

07:45

Nastia Muravyova

Topka:

22:00

Shakolin

01:00

Vova Klk

04:00

Bambu

07:00

Timur Basha

10:00

United (усі разом)


Гардероб

Організатори будують гардероб на три тисячі людей. Щоб ніхто не змерз, три майданчики на «Метробуді» об’єднають теплими коридорами.


Їжа та напої

Кафе від власників артцентру Closer Savage Food пропонуватиме на фудкорті смузі, крем-суп, кіши та самоси, цукерки.

За баром працюватимуть бармени Closer у повному складі. Один бар розташують біля танцполу Topka, а на технотанцполі Tseh буде два невеличких бари, які розмістять уздовж сцени. Навпроти концертної сцени Forma збудують бар завдовжки 12-16 метрів.


Концепт-стор

На Black! Factory працюватиме концепт-стор українських брендів «24:00». «Щоб підтримати найтемнішу ніч у році, ми вирішили показати тільки чорний одяг», – пояснює власниця шоуруму Лада Нєрєзова. Продаватимуть окуляри, ланцюжки, футболки, сукні, штани, бананки таких дизайнерів, як Bessarion, «Бердянск маркетплейс», House Martin, Zirochka Ukraine та мерч Closer.

Фото: Євген Карєв, Black Factory, Анна Бобирєва