Am I Jazz? – джазовий фестиваль від команди Closer, який відбувається у Києві четвертий рік поспіль. Він триватиме чотири дні: з 14 по 17 листопада. Організатори фестивалю Am I Jazz розповідають про лайнап і події фестивалю.

Am I Jazz?

коли: 14 – 17 листопада

з 19:00, 16 листопада – з 18:00

де: Closer, вулиця Нижньоюрківська, 31

скільки:

14 листопада – 500 грн

15-16 листопада – 570 грн, крісло – 1000 грн

17 листопада – 750 грн

Абонемент на 14-17 листопада – 2000 грн

Абонемент на 15-17 листопада – 1750 грн

Цьогоріч у лайнапі 70 музикантів і колективів. З найвідоміших: саксофоніст із Нью-Йорка Шеймус Блейк, норвезький композитор, що грає на тенор-саксофоні Хокон Корнстад, американський репер і барабанщик Каса Овералл, неосоул-співак і композитор Білал, а також японська авангардна піаністка Сатоко Фудзі.

Окрім джазу, у Closer два дні поспіль влаштують нічну сцену: 15 листопада хедлайнером буде діджей і продюсер зі Штутгарта Soulphiction, 16-го – іспанський виконавець Серхіо Морейро. Обидві вечірки продовжать резиденти Сloser Timur Basha і Igor Glushko (15 листопада) та Shakolin і Bambu (16 листопада). Того ж дня в артцентрі проведуть воркшоп від барабанщика Каси Овералла. До фестивалю у Closer з’являться тематичні декорації і новий бар, а в ресторані Savage Food готуватимуть авторські страви вегетаріанської кухні.

Крім того, до Am I Jazz? організують показ документальної стрічки Стівена Шіблі «Коду», яка розповідає про японського музиканта Рюіті Сакамото: він пройшов шлях від техно-попзірки до композитора і отримав «Ґреммі» та «Оскар». Фільм мовою оригіналу (з українськими субтитрами) покажуть 11 листопада в Будинку кіно.

Локації та лайнап

14 листопада

19:00 - 21:00

У перший день фестивалю працюватиме лише основна сцена Closer: у складі київського біг-бенду Dennis Adu гратиме британець Seamus Blake, шість альбомів якого висували на «Ґреммі». Цього дня і у всі наступні працюватиме головний бар та Savage Food.

My Shining Hour – Dennis Adu Septet

15 листопада

19:00 - 23:50

Працюють дві сцени: Closer і 3rd floor. На першу, де гратимуть український квартет Yakiv Tsvietinskyi Double Quartet і Mateusz Smoczyński з Польщі, вхід безкоштовний. На 3rd floor виступатимуть норвежець Håkon Kornstad та 61-річна Satoko Fujii разом з оркестром, де гратимуть українські та японські музиканти.

О 22:30 Closer закриють для вільного входу. А ті, хто з квитками, після концерту оркестру можуть залишитися на вечірку в Closer, що входить у вартість квитка.

Satoko Fujii And Tobira – Spring Storm

16 листопада

18:00 - 23:50

У третій день фестивалю вхід на сцену Closer також безкоштовний: гратимуть аранжувальник і басист Ілля Алабужев і Серхіо Морейра зі своїм бендом S. Moreira & Band. На 3rd floor – український Pokaz Trio та бенд Kassa Overall Trio, вхід за квитками.

О 18:00 влаштують воркшоп Каси Овералла у форматі питання-відповідь, захід безкоштовний. О 23:55 у Closer почнеться вечірка, на якій також ставитиме свій сет Морейро.

Kassa Overall Trio – Naima

17 листопада

19:00 - 21:30

Фінальний день фестивалю завершиться концертом американського неосоул-співака Bilal. Виступ музиканта можна буде послухати тільки у фан-зоні.

Bilal – Soul Sista

Обкладинка: Yuri Gryaznov