Повернення Apocalyptyca, перший концерт «Коррупция» та виступ Івана Дорна в просторі «М82» на Подолі: зібрали концерти, які варто відвідати у листопаді.

Circa Waves

Ліверпульці Circa Waves вперше їдуть до України. Британські інді-артисти нещодавно випустили новий альбом What's It Like Over There?, який спродюсував Алан Молдер. Він також працював із Foals та The Killers. «Нашою метою було створити щось максимально потужне та кінематографічне», – розповідає фронтмен гурту Кіран Шудал про новий альбом.

Circa Waves – T-Shirt Weather

Коли: 1 листопада, 19:00

Де: Atlas, вулиця Січових Стрільців, 37-41

Скільки: від 690 гривень

Лінк

Макс Купер

Британський електронний музикант Макс Купер стане хедлайнером вечірки бьорнерів України, присвяченій Геловіну. Він презентує новий альбом Yearning for the Infinite, який має вийти у листопаді. Основний лейтмотив платівки – «процес повторення людиною одних і самих речей», розповідає Купер. Спеціально для концерту розробили візуальне оформлення, яке теж буде постійно повторюватись.

Коли: 1 листопада, 22:00

Де: ПК «Куренівка», вулиця Костянтинівська, 73

Скільки: від 450 гривень

Лінк

Sonic Death

Sonic Death їдуть в Україну, щоб дати одразу два концерти – у Києві та Львові. Гурт грає суміш панку та металу. На концерті обіцяють виконати пісні з останнього альбому Punks Against Mafia, Vol. 2, який музиканти випустили 2018 року. «У програмі теплі гітарні хвилі, які розтоплять лід у вашому серці й повернуть віру в справжню музику», – анонсують майбутній виступ Sonic death.

Sonic Death – Скейтборд

Коли: 2-3 листопада, 19:00

Де: Mezzanine, вулиця Нижньоюрківська, 31

Скільки: від 250 гривень

Лінк

Apocalyptyca

Квартет віолончелістів Apocalyptica вдруге зіграє в Україні. На київському концерті фінські металісти представлять програму Apocalyptica Plays Metallica by Four Cellos. Саме під такою назвою вийшов перший альбом каверів гурту, який зробив музикантів відомими. У 2016 році, через 20 років, Apocalyptica провели ремастеринг дебютної платівки: у неї увійшли версії хітів Battery, Nothing Else Matters і Seek & Destroy.

Apocalyptica – Ashes of the modern world

Коли: 5 листопада, 19:00

Де: МЦКМ (Жовтневий палац), алея Героїв Небесної Сотні, 1

Скільки: від 990 гривень

Лінк

«ЦеШо»

«Соціальний рейв-бенд», як себе називають «ЦеШо», презентує у листопаді виступ-перформанс з оновленим складом, новими піснями та образами. «І найголовніше – новим, більш електронним звучанням, яке забезпечив новий учасник рейв-бенду», – розповідають організатори концерту.

«ЦеШо» – Reload

Коли: 6 листопада, 20:00

Де: Closer, вулиця Нижньоюрківська, 31

Скільки: від 400 гривень

Лінк

Attila

Attila – американський металкор-гурт з Атланти, відомий своїм незвичним звучанням і речитативними партіями вокаліста. Команда називає свій стиль Party Death Metal. За 15 років на сцені гурт випустив 8 альбомів і збирається вдруге зіграти концерт у Києві.

Attila – About That Life

Коли: 7 листопада, 20:00

Скільки: від 750 гривень

Де: Bingo, проспект Перемоги 112

Лінк

Джозеф Ван Вісем

Джозеф Ван Вісем – нідерландський композитор-мінімаліст, автор саундтреку до фільму «Виживуть тільки коханці» Джима Джармуша. У 2013 році він отримав нагороду на Каннському кінофестивалі за найкращу оригінальну музику до цієї стрічки. Її можна буде почути й на київському концерті.

Jozef van Wissem – Our hearts condemn us

Коли: 8 листопада, 19:00

Де: Будинок архітектора, вулиця Бориса Грінченка, 7

Скільки: від 200 гривень

Лінк

«Бумбокс»

На початку вересня «Бумбокс» презентував новий альбом «Таємний код: Рубікон», а згодом і відео на сингл із лонгплею – «ДШ», у якому соліст гурту Андрій Хливнюк грав силовика. До альбому також увійшли вже відомі треки «Безодня», «Твій на 100%» і «Тримай мене». Гурт уже розпочав великий тур Україною на підтримку «Таємного коду». На київському концерті обіцяють зіграти не лише нові пісні, а й старі треки: «Вахтерам», «Хоттабыч».

Бумбокс  – ДШ

Коли: 9 листопада, 19:00

Де: Палац спорту, Спортивна площа, 1

Скільки: від 700 гривень

Лінк

Лоран Гарньє

Лоран Гарньє – французький техно-музикант, продюсер і діджей, співзасновник лейблу F-Communications, який виступає вже 25 років. Гарньє одним з перших запустив власне інтернет-радіо PBB і одним з перших серед діджеїв почав виступати із симфонічним оркестром, наповнюючи електронну музику звуками живих інструментів.

Laurent Garnier – Dekmantel

Коли: 9 листопада, 23:55

Де: Closer, вулиця Нижньоюрківська, 31

Скільки: 550 гривень (20 євро); 4 листопада буде нова партія квитків 

Лінк

«Коррупция»

«Коррупция» – проєкт Юрія Бардаша, який запустили у травні 2019 року. Лідер гурту – реп-артист Михайло Крупін. У своїх піснях гурт з іронією ставиться до естетики 90-х. У дебютному альбомі «Журавлі» є треки «Прокурорша», «Силовичок», «Красный бархат». У листопаді Михайло Крупін зіграє перший концерт у Києві.

Коррупция – Красный бархат

Коли: 10 листопада, 19:00

Скільки: від 590 гривень

Де: CARIBBEAN club, вулиця Симона Петлюри, 4

Лінк

Донні Мак-Каслін

Саксофоніст Донні Мак-Каслін працював з Девідом Бові над його останньою платівкою Blackstar. «За два роки після виходу Blackstar Мак-Каслін повернувся з новим альбомом Blow, з абсолютно новим, чітким баченням, що цілком показує вплив Бові на розвиток Мак-Касліна як митця», – розповідають організатори концерту в Києві. Саме цю платівку музикант і представить на концерті.

Donny McCaslin

Коли: 12 листопада, 19:00

Де: CARIBBEAN club, вулиця Симона Петлюри, 4

Скільки: від 640 гривень

Лінк

Scorpions

Черговий концерт Scorpions в Україні відбудеться в рамках світового Crazy World Tour. «Scorpions випустили Crazy World 1991 року, проте 28 років по тому, на думку фронтмена гурту Клауса Майне, у світі продовжують відбуватися події, які підпадають під просте англійське слово crazy», – розповідають організатори. На виступі прозвучать хіти музикантів: Rock You Like a Hurricane, Still Loving You, Send Me an Angel, Wind Of Change

Scorpions – Send me an angel

Коли: 12 листопада, 19:00

Де: Палац спорту, площа Спортивна, 1

Скільки: від 1 100 гривень

Лінк

Theory

Канадський рок-гурт, який грає постгранж, став відомий завдяки саундтрекам до популярної гри Fahrenheit, фільмів «Людина-павук» і «Трансформери». На концерті рокери виконають пісні зі свого останнього альбому Wake up Call.

Theory – History of violence

Коли: 13 листопада, 20:00

Скільки: від 990 гривень

Де: Atlas, вулиця Січових Стрільців, 37-41

Лінк

«Друга ріка»

Київ удруге за рік почує останній альбом «Другої ріки» – «Піраміда», але цього разу в акустичному звучанні. Акомпанувати музикантам буде спеціально запрошена камерна оркестрова група.

Друга ріка – Секрет

Коли: 14 листопада, 19:00

Де: МЦКМ (Жовтневий палац), алея Героїв Небесної Сотні, 1

Скільки: від 370 гривень

Лінк

Oomph!

Німецький рок-гурт Oomph!, який грає індастріал-метал представить новий лонгплей Ritual. Це перша за чотири роки платівка в дискографії гурту. «Вперше за всю нашу історію ми спробували повернутися назад у часі, на початок 90-х, і відчути те саме, що тоді. Ці відчуття ми намагалися з’єднати зі своїм нинішнім емоційним статус-кво. Ми вперше запустили таку «машину часу»», – розповів фронтмен гурту Деро Гої.

Oomph! – Kein Liebeslied

Коли: 15 листопада, 19:00

Скільки: від 1 190 гривень

Де: Stereo Plaza, Малий зал, проспект Лобановського, 119

Лінк

«Антитіла»

Всеукраїнський тур гурту «Антитіла» Hello завершиться двома концертами в київському Палаці спорту. Додатковий концерт оголосили, бо за два місяці до фінального виступу на перший уже квитків не було. Київські концерти триватимуть по 2,5 години, для них використають сцену у формі напівкола вагою 68 тонн – саме ту, яку спеціально спроєктували для туру й використовувати на стадіонах в інших містах України.

Антитіла – Буде син

Коли: 16-17 листопада, 19:00

Де: Палац спорту, Спортивна площа, 1

Скільки: від 450 гривень

Лінк

Іван Дорн

Концертом 17 листопада в столиці Іван Дорн закінчить тріаду українських виступів – у Харкові, Дніпрі та Києві. У Києві Дорн гратиме у просторі «М82» на Подолі. На концерті можна буде почути й останній сингл музиканта «Дичь», який вийшов у жовтні 2019 року.

Іван Дорн – Опомнись

Коли: 17 листопада, 19:00

Де: «М82», вулиця Межигірська, 82

Скільки: від 600 гривень

Лінк

«Жадан і Собаки»

«Жадан і Собаки» презентують свій новий студійний альбом «Мадонна». Над матеріалом музиканти працювали впродовж останніх двох років. На концерті гратимуть серед інших пісні «Бухло», «Кобзон» і «Тьолка барабанщика».

Жадан і Собаки – Мальви

Де: Atlas, вулиця Січових Стрільців, 37-41

Коли: 22 листопада, 19:00

Скільки: від 350 гривень

Лінк

Fever 333

Fever 333 – американський рок-гурт із Каліфорнії – складається з Джейсона Аалона Батлера, Стівена Гаррісона і барабанщика Аріка Імпроти. У грудні 2018 року титульний трек гурту з мініальбому Made in America був номінований на «Ґреммі» в категорії Best Rock Performance.

Fever 333 – Burn It

Коли: 25 листопада, 20:00

Де: Atlas, Січових Стрільців, 37-41

Скільки: від 890 гривень

Лінк

Thomas Mraz

Російський хіп-хоп виконавець Thomas Mraz – член концертної агенції Booking Machine, головою якої є Oxxxymiron. За свою кар’єру Thomas встиг випустити два студійні альбоми, п’ять мініальбомів, чотири спільні мікстейпи та безліч синглів. У Київ музикант приїде в рамках свого осіннього туру.

Thomas Mraz – Ultraviolet

Коли: 28 листопада, 20:00

Де: Atlas, Січових Стрільців, 37-41

Скільки: від 400 гривень

Лінк

Джамала

Сьогодні у доробку співачки чотири лонгплеї та один мініальбом. Нова платівка «Крила» вийшла у жовтні 2018 року, а 1 лютого 2019-го співачка представила сингл Solo, написаний американськими авторами на чолі з мультиплатиновим продюсером і сонграйтером Брайаном Тоддом. На концерті в Києві Джамала виконає нову програму, в якій будуть зібрані «знакові пісні з усіх її альбомів».

Джамала – Крила

Коли: 30 листопада, 19:00

Де: МЦКМ (Жовтневий палац), алея Героїв Небесної Сотні, 1

Скільки: від 250 гривень

Лінк

Sinoptik

Український гурт Sinoptik грає психоделічний рок з 2012 року. У 2016-му хлопці отримали титул «Найкращий новий рок-гурт світу», здобувши перемогу на музичному чемпіонаті Global Battle Of The Bands. Того ж року гурт виступив на розігріві «Океану Ельзи» і Мериліна Менсона. На київському концерті Sinoptik презентує новий альбом.

Sinoptik – Donbass

Коли: 30 листопада, 19:00

Скільки: від 250 гривень

Де: CARIBBEAN club, вулиця Симона Петлюри, 4

Обкладинка: Олександр Бабич / UPark