Спеціально для The Village Україна #KyivMusicFilm розповідає про альтернативні покази січня.

«Деґа: Пристрасть до досконалості»

13 січня

Degas: Passion for Perfection

Фільм-екскурсія, в якому нам по-новому відкриються як відомі, так і рідкісні роботи художника. Стрічка розповідає історію пошуку ідеалу в мистецтві, для досягнення якого Деґа експериментував з новими техніками, але водночас навчався і в старих майстрів. Це розповідь про його невдачі, з яких митець витворив власні художні принципи, прагнучи відобразити в них життя. Деґа рідко був задоволений своїми роботами, тому протягом життя не виставляв багато малюнків та скульптур. Сьогодні вони вражають глядачів виразністю і точністю деталей.

 Лінк

«Дріс»

з 17 січня

«Дріс» — трейлер KyivMusicFilm

Зазвичай потайний Дріс ван Нотен уникає камер і зайвий раз не з’являється на публіці. Але в цьому фільмі ми побачимо іншого ван Нотена. Протягом року Рейнер Хольцемер буквально ходив по п’ятах за дизайнером й фільмував усе найцікавіше з його життя та роботи. Дріс відкрито розповідає про перші успіхи та розчарування, власну філософію та особисте життя.

 Лінк

Британський театр у кіно: «Нурєєв: його сцена – увесь світ»

22 січня

«Нурєєв: його сцена – увесь світ»

Історія життя Рудольфа Нурєєва продовжує хвилювати і цікавити глядачів, захоплених балетом, навіть через 25 років після смерті бунтівного короля танцю. Про нього написано десятки книг, знято десятки фільмів – як за життя, так і після смерті артиста. Чи можна про Нурєєва розповісти щось нове? Можна, переконують автори нового фільму Жак і Девід Морріси.

 Лінк

«Сальвадор Далі: У пошуках безсмертя»

27 січня

«Сальвадор Далі: У пошуках безсмертя»

Фільм «Сальвадор Далі: У пошуках безсмертя» – це подорож у життя, мистецтво та історію кохання художника і його музи Гали. Все починається у 1929 році, коли Далі приєднався до руху сюрреалістів, і закінчується смертю художника 1989-го.

Фільм був знятий на замовлення іспанського фонду «Гала-Сальвадор Далі» і дає унікальний шанс послухати інтерв’ю художника та побачити ексклюзивні кадри, які ніколи раніше не демонстрували.

 Лінк

Британський театр у кіно: «Антоній і Клеопатра»

29 січня

«Антоній і Клеопатра»

Запорукою успіху постановки шекспірівського шедевра про хитросплетіння пристрасті і влади є хімія двох акторських імен на афіші. Британська преса вже назвала Рейфа Файнса та Софі Оконедо найкращими Антонієм і Клеопатрою останніх років, особливо відзначивши надзвичайну гнучкість і віртуозність акторки в переданні мінливості владної натури єгипетської цариці, яка є не жертвою в чоловічій геополітичній грі, а справжньою королевою, що дослухається тільки до власного розуму та серця.

 Лінк

Обкладинка: giphy