20-річна історія Coldplay вперше на екрані, Лі Міллер у ролі Франкенштейна та життя і творчість Александра Макквіна, головного бунтівника у світі моди – спеціально для The Village Україна #KyivMusicFilm продовжує розповідати, які незвичайні стрічки варто подивитися у кінотеатрах України в листопаді.

Фільм-екскурсія «Клімт і Шіле»

3 та 7 листопада

Густав Клімт та Егон Шіле – два найяскравіших представники австрійського імпресіонізму. Їхнє сміливе та новаторське бачення мистецтва повністю перевернуло тогочасне уявлення про живопис.

Клімт був засновником «Віденської сецесії» – об’єднання митців, які кинули виклик основним положенням академічного живопису, а Шіле продовжив традицію свого вчителя та епатував публіку сміливими роботами.Захопливе кіно про дві яскраві особистості, яких об’єднувала щира дружба та свобода творчого самовираження.

 Лінк

Фільм-екскурсія «Клімт і Шіле»

Фільм-екскурсія «Каналетто»

11 та 18 листопада

Нова стрічка від продюсера Філа Грабскі – це екскурс у життя і творчість одного з провідних живописців Венеції. Жоден інший художник у світі не зумів так точно передати саму суть і привабливість Венеції, як це вдалося Джованні Антоніо Каналю, відомому також як Каналетто.

 Лінк

Фільм-екскурсія «Каналетто»

Королівський балет у кіно: «Маєрлінґ»

13 та 14 листопада

«Маєрлінґ» – це класика репертуару Королівського балету. Кеннет Макміллан створив хореографію, в центрі якої змучений спадкоємець Габсбурзької імперії, принц-наступник Рудольф. Балет, у якому пульсують напруга, божевілля та пристрасть. Ще один доказ того, що правда іноді може бути більш сенсаційною за вигадку.

 Лінк

Королівський балет у кіно: «Маєрлінґ»

Британський театр у кіно: «Франкенштейн. Лі Міллер»

13 листопада

Доктор Франкенштейн оживляє тіло, яке створив власноруч із частин померлих людей. Зневірившись, він відрікається від свого дітища. Потворна та самотня істота живе з надією на любов і повагу, але всюди стикається лише зі злістю та жорстокістю. Остаточно втративши віру в людяність, вона прагне розшукати свого творця, щоб помститися.

 Лінк

Британський театр у кіно: «Франкенштейн. Лі Міллер»

Музична стрічка Coldplay: A Head Full of Dreams

14 жовтня

Один з найвидатніших британських гуртів уперше розповість свою історію тривалістю 20 років. Фільм про Coldplay – це подорож від локальної групи до гурту-суперзірки, що збирає повні стадіони.

Режисер Мет Вайткросс зібрав усе найцікавіше з виступів та бекстейджів туру A Head Full of Dreams. Окрім цього, фільм доповнено ексклюзивними матеріалами, що знімали протягом 20 років.

 ЛІнк

Музична стрічка Coldplay: A Head Full of Dreams

Британський театр у кіно: «Червоний»

20 листопада

Марк Ротко, суперзірка американського живопису, улюбленець Рокфеллерів і Кеннеді, найдорожчий сучасний художник, отримує замовлення серії полотен для пафосного манхеттенського ресторану Four Seasons. Його внутрішня боротьба з «попсовістю» чергового проекту виливається в півтори години гострих дискусій художника з молодим помічником Кеном. Це розмова про мистецтво минулого і сьогодення, його «чистоту» і продажність, сенс і покликання, про Караваджо, Рембрандта, Матісса та Енді Воргола, якого Ротко, звичайно ж, ненавидить, а Кен обожнює.

 Лінк

Британський театр у кіно: «Червоний»

Фільм-екскурсія «Берніні»

21 листопада

Спеціально для стрічки «Берніні» понад 60 шедеврів були зібрані на віллі Боргезе. Унікальна можливість оцінити все багатство спадщини, яку залишив по собі легендарний італійський архітектор. Джованні Лоренцо Берніні – один із символів архітектури Рима. XVII сторіччя стало золотим часом римського бароко, що докорінно змінив вигляд вічного міста.

 Лінк

Фільм-екскурсія «Берніні»

Мюзикл «Король і я»

29 листопада

«Король і Я» – один з найуспішніших мюзиклів в історії сучасного Бродвею.  Багаторазові нагороди «театрального Оскара» Emmy, схвальні відгуки головних видань США й Британії та рекордні касові збори найкраще тому підтвердження. Захоплива історія взаємин сіамського короля Монгкута і британської вчительки Маргарет Лендон. Лише один день показів по всьому світу.

 Лінк

Мюзикл «Король і я»

Бонус:

Документальна стрічка «Макквін»

8-11 листопада

Родина Макквінів була далекою від світу моди. Батько таксист, мати вчителька – вони хотіли, щоб Александр продовжив справу батька та водив кеб. Але це не завадило Александрові стати головним бунтівником у світі моди, яким він марив з дитинства. Розповіді друзів та близьких Макквіна допоможуть по-новому поглянути на життя і творчість одного з найяскравіших дизайнерів усіх часів.

 ЛІнк

Документальна стрічка «Макквін»

Текст: Максим Бабак

Обкладинка: Kyiv Music Film