Як Джон Леннон записував альбом, чому класичний піаніст Чіллі Гонзалес називає себе репером і кого цього разу зіграв Камбербетч – спеціально для The Village Україна #KyivMusicFilm продовжує розповідати, які незвичайні стрічки варто подивитися у кінотеатрах України в жовтні.

Документальний фільм «Замовкни та грай на роялі»

3 жовтня

Документальний фільм про шаленого музиканта Чіллі Гонзалеса. У середині 90-х він грав у гурті The Shit із порно-реперкою Peaches, у 1999-му переїхав до Берліна й сам став репером, 2009 року потрапив до Книги рекордів Гіннеса за найдовший фортепіанний концерт, у 2013-му отримав «Греммі» за внесок в альбом Daft Punk. У фільмі глядачі дізнаються, як в одній людині уживаються такі контрастні особистості.

Трейлер стрічки «Замовкни та грай на роялі»

Музичний фільм «Imagine: Джон та Йоко»

9, 11 та 13 жовтня

До дня народження Джона Леннона покажуть відреставровану версію фільму «Imagine: Джон та Йоко». Це процес запису однойменної платівки, який Леннон разом із дружиною Йоко Оно зафільмували ще в 1972 році. Окрім подружжя, у стрічці побачимо Джорджа Гаррісона, Фреда Астера та Енді Воргола.

Трейлер стрічки «Imagine: Джон та Йоко»

Британський театр у кіно: «Джулі»

9 жовтня

Сучасна драматургиня Поллі Стенем адаптувала сценарій п’єси Августа Стріндберга «Фрекен Юлія». Вона перенесла дії постановки з дворянського маєтку XIX століття у сучасний Лондон з вечірками та алкоголем.

Трейлер стрічки «Джулі»

Британський театр у кіно: «Віндзорські насмішниці»

16 жовтня

Королівська шекспірівська компанія вкотре взялася за інтерпретацію п’єси Шекспіра, цього разу – комедії «Віндзорські насмішниці». Режисерка Фіона Лейрд адаптувала постановку за мотивами сучасних британських ситкомів, з використанням актуальних жартів про Brexit та анімаційними вставками.

Трейлер стрічки «Віндзорські насмішниці»

Фільм-виставка «Клімт та Шіле»

30 та 31 жовтня

Це фільм-виставка про австрійських митців Густава Клімта і його учня Еґона Шіле. Вони творили в часи низки суспільних зрушень: розпад Австро-Угорської імперії, початок боротьби жінок за свої права та винайдення нових концепцій Фрейдом. У фільмі побачимо, як суспільні зміни вплинули на творчість митців.

Трейлер стрічки «Клімт та Шіле»

Британський театр у кіно: «Франкенштейн: Камбербетч»

31 жовтня

П’єса поставлена за відомим романом Мері Шеллі. У новій інтерпретації Камбербетч зіграв доктора Франкенштейна, а Лі Міллер – створену й покинуту доктором істоту. Незабаром Королівський Національний театр покаже другий варіант п’єси, де актори поміняються ролями.

Трейлер стрічки «Франкенштейн: Камбербетч»

Бонус: документальна стрічка «Моє покоління»

з 25 жовтня

У фільмі дізнаєшся про найцікавіші моменти 60-х від Майкла Кейна – зіркового актора, який застав розквіт нової британської культури. Стрічка складається з рідкісних архівних кадрів та сучасних інтерв’ю головних зірок тодішньої арт-сцени: Міка Джаггера, Джона Леннона, Твіггі та Маріанне Фейтфулл.

Трейлер стрічки «Моє покоління»

Текст: Маргарита Токарєва

Обкладинка: KyivMusicFilm