Найбільша виставка поп-культури у світі (і найбільший Comic-Con) Comic-Con International: San Diego пройшов у Каліфорнії 19-22 липня.

The Village Україна збирає в одному матеріалі головні трейлери, які показали в межах виставки.

Фільми


«Фантастичні звірі: Злочини Ґріндельвальда»

Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald

Трейлер фільму «Фантастичні звірі: Злочини Ґріндельвальда»

Маґли теж люди

«Фантастичні звірі» – це спін-оф «Гаррі Поттера», за який особисто відповідає Джоан Роулінґ. У першому фільмі серії чарівник Ньют Скамандер тільки познайомився зі злодієм Ґеллертом Ґріндельвальдом, у сиквелі ж він допомагатиме Албусу Дамблдору зупинити це уособлення зла у виконанні Джонні Деппа. Власне, Джуд Ло, який грає молодого Дамблдора, перекладає цю відповідальність саме на Скамандера. В український прокат «Злочини Ґріндельвальда» вийдуть 15 листопада.

«Аквамен»

Aquaman

Трейлер фільму «Аквамен»

Водний світ

«Аквамен» – єдиний фільм у кінематографічному всесвіті DC Comics, що вийде у 2018 році. Стрічка повинна розповісти про те, як атлант у виконанні Джейсона Момоа («Гра престолів») став королем моря та одним із засновників «Ліги справедливості». У першому трейлері «Аквамена» не обходиться без жартів про спілкування з рибою. З іншого боку, за фільм відповідає досвідчений жанровий режисер Джеймс Ван – автор першої «Пили» і сьомого «Форсажу». До того ж підтримку Момоа забезпечує акторська трупа на чолі з Ніколь Кідман, Віллемом Дафо, а також Дольфом Лундґреном та Ембер Херд. Українська прем’єра «Аквамена» запланована на 20 грудня.

«Скло»

Glass

Трейлер фільму «Скло»

Несвята трійця

Два роки тому «Спліт» став несподіваним хітом: трилер майже у 30 разів окупив свій бюджет і відзначив повернення режисера «Шостого чуття» М. Найта Ш’ямалана до великої гри. Не кажучи вже про те, що головна зірка Джеймс Макавой здивував усіх виконанням ролі людини, у якій водночас уживається 23 різні особистості. Понад те, урешті виявилося, що фільм був пов’язаний зі ще одним хітом Ш’ямалана – «Невразливим». Таким чином «Скло» стане фінальною частиною трилогії – і зведе персонажа Макавоя із героями Брюса Вілліса та Сем’юела Л. Джексона. В українському прокаті – з 17 січня.

«Ґодзілла: Король монстрів»

Godzilla: King of the Monsters

Трейлер фільму «Ґодзілла: Король монстрів»

Королівська битва

У кінематографічні всесвіти тепер об’єднуються не лише супергерої, а й монстри. Першу здійснити це спробували класичні монстри студії Universal, але після незадовільних результатів із новими «Дракулою» і «Мумією» плани призупинили. Інша спроба – від студії Legendary. Раніше вона перезапустила серію про Ґодзіллу, а торік – франчайз про Кінґ-Конґа стрічкою «Конґ: Острів Черепа» із Томом Хіддлстоном. Як анонсували у сцені після титрів «Конґа», на Землю насуваються головні вороги Ґодзілли Мотра і Ґідора. Зупинити їх японському монстрові допоможуть актори з ваших улюблених серіалів Міллі Боббі Браун («Дивні дива») і Томас Міддлдітч («Кремнієва долина»). В Україні прем’єра нової «Ґодзілли» відбудеться 21 березня 2019 року. Урешті-решт, у 2020 році в одному фільмі повинні зустрітися Ґодзілла та Кінґ-Конґ.

«Шазам!»

Shazam!

Трейлер фільму «Шазам!»

Скажи тільки слово

Ще один фільм за коміксами DC – і ще одна спроба видавництва відійти від надмірної серйозності, що визначає серію кіноадаптацій. «Шазам!» – це історія про підлітка-сироту, який за допомогою чарівника отримує можливість перетворюватися на дорослого супергероя. Причому миттєво – тільки сказавши слово «Шазам». Від великих баталій кіновсесвіту Бетмена та Супермена новий фільм відходить, але навіть у трейлері кілька разів наполягає – це той самий світ. Урешті-решт, Marvel Studios уже перевірив цей підхід із комедіями на кшталт «Вартових галактики», «Людини-мурахи» і третього «Тора». Українська прем’єра фільму повинна відбутися 4 квітня 2019 року.

Серіали


«Розчарування»

Disenchantment

Трейлер серіалу «Розчарування»

Новий серіал від автора «Сімпсонів»

«Ви побачили майбутнє у «Футурамі», сьогодення – у «Сімпсонах». Тепер залишається побачити тільки минуле!» – розповідає тизер «Розчарування». Батько Гомера Сімпсона та Фрая Метт Ґрейнінґ переходить на Netflix, щоб перенести жанр анімаційного ситкому у середньовіччя. Головна героїня – принцеса, яка відмовляється одружуватися, натомість вирушаючи у пригоди.

«Доктор Хто» (11-й сезон)

Doctor Who

Трейлер одинадцятого сезону серіалу «Доктор Хто»

Exterminate!

Перший повноцінний сезон нової інкарнації Доктора Хто з акторкою Джоді Віттакер у головній ролі. Усесвіт кличе першу жінку-Доктора на пригоди – і трейлер обіцяє закинути героїню і в космос, і в пустелю, і, здається, у вестерн. Окрім чоловічої інкарнації Доктора, серіал попрощався і зі сценаристом Стівеном Моффатом («Шерлок») – замінив його шоуранер «Бродчорч» Кріс Чібнолл.

«Ходячі мерці» (9-й сезон)

The Walking Dead

Трейлер дев’ятого сезону серіалу «Ходячі мерці»

Прощання з Ріком

За дев’ять сезонів у телевізійної адаптації коміксу «Ходячі мерці» встигло змінитися все – від шоуранера Френка Дарабонта («Утеча з Шоушенка») до головних зірок і загального стилю. Незмінним увесь цей час залишався виконавець центральної ролі Ендрю Лінкольн. Утім, наступний дев’ятий сезон стане для актора останнім у серіалі.

«Стартрек: «Дискавері» (2-й сезон)

Star Trek: Discovery

Трейлер другого сезону серіалу «Стартрек: «Дискавері»

У пошуках Спока

«Стартрек: «Дискавері» – перезапуск однієї з найбільш впливових науково-фантастичних серій. Події «Дискавері» відбуваються за десять років до подій оригінального серіалу 60-х років. Серіал зберігає більшість атрибутів всесвіту Спока та Кірка, але не завжди пропонує оптимістичний погляд першоджерела. Утім, можливо, це змінить поява Спока, на яку натякають у другому сезоні.

«Титани»

Titans

Трейлер серіалу «Титани»

Дорогу молоді

«Де Бетмен? Начхати на нього», – провокує перший трейлер нового серіалу DC. «Титани» висувають на перший план молодих супергероїв відомого всесвіту, включно з Робіном. Головну роль виконує Брентон Твейтс, якого ви можете пам’ятати за останніми «Піратами Карибського моря». Окрім того, DC показали нові трейлери «Флеша», «Стріли», «Супердівчини», «Легенд майбутнього» і «Криптону».

«Смертельний клас»

Deadly Class

Трейлер серіалу «Смертельний клас»

Знову в школу

Зібрати талановитих підлітків із суперздібностями в одній школі? Ідею «Людей Ікс» на свій лад переграє графічний роман «Смертельний клас». Звернути увагу на телеадаптацію варто через те, що за нього відповідають режисери останніх «Месників» брати Руссо. До того ж на одну з ролей вони взяли праву руку Доктора Стренджа Вонґа.

«Ті, що летять вночі»

Nightflyers

Трейлер серіалу «Ті, що летять вночі»

Новий серіал від автора «Гри престолів»

Джордж Мартін ніяк не може дописати «Пісню про лід і полум’я», зокрема, тому що відволікається на інші проекти. «Ті, що летять вночі» – це наукова фантастика від головного фантаста сучасності. Пошуки іншопланетного життя у романі Мартіна закінчуються трагічно – у форматі психологічного трилера в антуражі далекого космосу.

Обкладинка: «Кіноманія»