Кінотеатри – не лише для кіно. Щомісяця в кіноафішах можна знайти концерти, п’єси і навіть справжні перегони Формули-1. Спеціально для The Village Україна #KyivMusicFilm розповідає, які незвичайні стрічки можна подивитися в українських кінотеатрах у грудні.

Документальний фільм «Ferrari 312B: Автомобіль, що змінив історію Формули-1»

8-12 грудня

«Ferrari 312B» – стрічка, що розповідає про народження легенди Формули-1, моделі 312B. Ви зануритеся в спортивний світ початку 1970-х і зустрінетеся з великими гонщиками на кшталт Жака Ікса, Нікі Лауди та Джекі Стюарта. Своєю чергою, відомий конструктор Мауро Форгієрі розповість усі секрети розробки неповторного дизайну моделі Ferrari 312B. Усі ці герої є свідками епохи, коли агресивна конкуренція та особисті амбіції були результатом безмежної любові до спорту. Хвилювання інженерів, ентузіазм гонщиків, експерименти механіків – у все це на тлі шаленого ритму, краси ліній і звукових ефектів можна поринути, переглянувши фільм Ferrari 312B.

 Лінк

Трейлер документального фільму «Ferrari 312B: Автомобіль, що змінив історію Формули-1»

Британський театр у кіно: «Коріолан»

12 грудня

Королівський Шекспірівський театр повертається на київські екрани. Емоційна п’єса «Коріолан» розкаже про безстрашного солдата, але не найбільш спритного політика. Амбітна матір підштовхує його до влади, але самому Коріолану тісно на посаді, що вимагає не тільки сили, а й вміння маневрувати й бути готовим до компромісу. Поки Рим під його владою намагається встати на ноги і подолати величезний розрив між багатими і бідними, Коріолан повинен дати собі відповідь на запитання, ким він є насправді.

 Лінк

Трейлер вистави «Коріолан»

Кіноконцерт: KISS Rocks Vegas

13 грудня

У листопаді 2014 року легендарний рок-гурт KISS дав у Hard Rock Hotel у Лас-Вегасі. 13 грудня у киян є унікальна можливість стати його свідком. Окрім власне шоу, у кіноконцерті є інтерв’ю з учасниками гурту. «Ми всі неймовірно пишаємося цим фільмом, він зобразив по-справжньому унікальне виконання. Ви просто повинні побачити його в кіно, щоб відчути ту шалену атмосферу», – каже Томмі Тайер, вокаліст і гітарист KISS.

 Лінк

Трейлер кіноконцерту Kiss Rocks Vegas

Королівський балет: «Лускунчик»

19-20 грудня

Виставу Пітера Райта називають гордістю Королівського балету. Цей танцювальний символ Різдва став однією із найбільш популярних постановок «Лускунчика». Історія відома: напередодні Різдва юна Клара спускається у вітальню, щоби пограти зі своїм улюбленим подарунком, лялькою Лускунчиком. Але таємничий чарівник Дроссельмеєр чекає на зручний момент, щоб відіслати її у чарівну подорож. Здобувши перемогу над Щурячим Королем, Лускунчик і Клара мандрують через снігову країну до Королівства Насолод, де Фея Драже розважає їх чудовими танцями. Повернувшись додому, Клара думає, що їй все наснилося. Та чи справді це був сон?

 Лінк

Трейлер балету у кіно «Лускунчик»

Кінотур: «Флорентійська Уффіці в 3D»

21 грудня

«Флоренція і Галерея Уффіці в 3D» – це кінотур по місту, яке колись було колискою, а зараз є головним музеєм Ренесансу. Завдяки передовим технологія 3D та 4K захопливі ракурси, багаторівневі панорами та об’ємне зображення дадуть змогу вирушити у подорож по перлині Італії, в самому серці якої розташувався розкішний старовинний палац – Галерея Уффіці. Це колекція шедеврів мистецтв міста, що стало альма-матір’ю для видатних творців штибу Мікеланджело, Рафаеля, Леонардо да Вінчі і Сандро Боттічеллі.

 Лінк

Трейлер кінотуру «Флоренція і Галерея Уффіці в 3D»

Інтерактивна виставка: «Каналетто і мистецтво Венеції»

24 грудня

Жоден інший художник у світі не зумів так точно передати саму суть і привабливість Венеції, як це вдалося Джованні Антоніо Каналю, кажуть організатори. Переконатися в цьому можна у новому фільмі від продюсера Філа Грабскі. «Каналетто і мистецтво Венеції» – це детальний екскурс у життя і творчість живописця. Це зібрання понад двохсот картин, малюнків і репродукцій дає можливість по-новому подивитися на Каналетто і його сучасників. Фільм проведе глядачів по місцях, зображених на полотнах Каналетто. Це місця, що надихали художників XVIII століття: від мосту Ріальто до площі Сан-Марко, замку герцогів Урбінського і собору Санті-Джованні-е-Паоло. Також випаде можливість зазирнути до двох королівських резиденцій – Букінгемського палацу і Віндзорського замку.

 Лінк

Трейлер інтерактивної виставки «Каналетто і мистецтво Венеції»

Театр у кіно: «Вар’єте» Сондхайма

26 грудня

Мюзикл Стівена Сондхайма у постановці Королівського національного театру перенесе глядачів у Нью-Йорк 1971 року. На сцені театру Вайсманна проходить вечірка. Завтра культову будівлю буде зруйновано. За тридцять років після останнього виступу дівчата з вар’єте збираються, щоб випити, заспівати кілька пісень і розповісти одна одній історії про себе.

 Лінк

Трейлер вистави «Вар’єте»

Обкладинка: #KyivMusicFilm

ТЕКСТ: Людмила Гіцевич