У будь-якому місті України складно знайти будинок, де хоча б один господар не засклив собі балкон. Часто такі балкони втручаються у фасади історичних будівель. У квітні Департамент міського благоустрою підготував проект рішення Київради щодо заборони добудов, зміни форми вікон і балконів та встановлення кондиціонерів на фасадах архітектурних пам’яток.

Дослідженню архітектурного феномену балконів присвячена нова фотокнига видавництва «Основи» Balcony Chic, яка стає покупкою тижня на The Village Україна.

Над книгою працював архітектор та художник Олександр Бурлака, яких досліджував історію трансформації балконів. Наприклад, у 20-х лікарі прописували приймання сонячних ванн на балконах як обов’язкову профілактику бактеріальних захворювань, а вже у 60-х балкони почали перетворювати на комори, які були не передбачені соціалістичними нормами.

«Цим виданням ми документуємо балкони як архітектурний феномен, як візитівку епохи. У них є своя краса і своя потворність. Вони дикі й рідні. Зараз ми говоримо про те, що балкони псують фасади, але хто з нас у дитинстві не ховав там санчата чи велосипеди?» – описує книгу автор проекту архітектор й художник Олександр Бурлака.

 Вартість:

 «OSNOVY» (українською)

   друкована: 500 ₴